Ο Τιμ Κουκ προειδοποιεί για ελλείψεις σε προϊόντα της Apple

Ο Τιμ Κουκ προειδοποιεί για ελλείψεις σε προϊόντα της Apple Facebook Twitter
EPA
0

Η Apple προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να υπάρξει έλλειψη στα προϊόντα της μέσα στο χρόνο.

Η έλλειψη τσιπ για υπολογιστές έχει ενταθεί κυρίως από τις αναταραχές, που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να καλύψουν μια αύξηση της ζήτησης για προϊόντα όπως αυτοκίνητα, gadget υψηλής τεχνολογίας και smartphone.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ανέφερε ότι τα προβλήματα στις προμήθειες θα μπορούσαν να επηρεάσουν προϊόντα, μεταξύ των οποίων τα νέα iPad Pro και iMac 2021.

Οι ελλείψεις θα μπορούσαν να απειλήσουν τα κέρδη της Apple, τα οποία όπως αποκάλυψε η εταιρεία προ λίγων ημερών, αυξήθηκαν κατά 54%.


«Οι ελλείψεις επηρεάζουν κυρίως τα ‌iPad‌ και το Mac.Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αυτό μπορώ να σας πω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κουκ.

Πρόσθεσε, δε, ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια πρόβλεψη για το πότε θα τελειώσουν τα αποθέματα.

Το τεράστιο κόστος των εγκαταστάσεων παραγωγής τσιπ σημαίνει ότι λειτουργούν με σχεδόν πλήρη χωρητικότητα, οπότε θα χρειαστεί χρόνος για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

«Ενώ οι κατασκευαστές και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιλύσουν την έλλειψη τσιπ, τα τρέχοντα ζητήματα εντοπίζονται ήδη από το 2018 και την έναρξη του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας», δήλωσε ο Μπεν Μπάρινγκερ, αναλυτής στο Quilter Cheviot.

«Αυτό επιδεινώθηκε απλώς από την κρίση του κορωνοϊού καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση, που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να βιώσουν καθώς ανοίγουν οι οικονομίες» σημείωσε.

Η Apple έχει παρουσιάσει αύξηση τις πωλήσεις των τηλεφώνων, των εφαρμογών και άλλων συσκευών της καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δεδομένου ότι οι καταναλωτές αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στην εργασία, στις αγορές και στην αναζήτηση ψυχαγωγίας μέσω διαδικτύου.

Οι πελάτες συνέχισαν να κάνουν αναβάθμιση στα νέα τηλέφωνα 5G της Apple και αγόρασαν υπολογιστές Mac και iPad, καθώς αυξήθηκε η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.

Με πληροφορείς του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ