Ο Ρίτσαρντ Γκιρ «σχεδιάζει» να καταθέσει κατά του Ματέο Σαλβίνι- «Όποιος θέλει να τον δει, ας πάει στο σινεμά»

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ «σχεδιάζει» να καταθέσει κατά του Ματέο Σαλβίνι- «Όποιος θέλει να τον δει, ας πάει στο σινεμά» Facebook Twitter
Ο Ρίτσαρντ Γκιρ συνομιλεί με μετανάστες σε πλοίο της Open Arms, τον Αύγουστο του 2019 (Πηγή φωτό ΑP)
0

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ φέρεται να σκοπεύει να καταθέσει εναντίον του Ματέο Σαλβίνι, που κατηγορείται ότι εμπόδισε διάσωση μεταναστών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Ιταλού πρώην υπουργού Εσωτερικών. 

Ο ηθοποιός θα καταθέσει εναντίον του στην υπόθεση που είναι γνωστή ως «Open Arms», σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σαλβίνι σε πολιτική συνάντηση. 

«Αν κάποιος θέλει να μετατρέψει τη δίκη σε σόου και θέλει να δει τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ας πάει στον κινηματογράφο, όχι σε δικαστήριο», είπε ο ακροδεξιός πρώην υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. 

«Τον ξέρω ως ηθοποιό, αλλά δεν καταλαβαίνω τι είδους μαθήματα θέλει να μου δώσει», συμπλήρωσε, αλλά υποσχέθηκε να ζητήσει ένα αυτόγραφο του Γκιρ, για τη μητέρα του. 

Ο Ματέο Σαλβίνι κατηγορείται για στέρηση ατομικής ελευθερίας και κατάχρηση εξουσίας, επειδή τον Αύγουστο του 2019 εμπόδισε πάνω από 100 μετανάστες να αποβιβαστούν από πλοίο διάσωσης ΜΚΟ, παρότι επιδεινώνονταν οι συνθήκες σε αυτό. 

Ο Γκιρ επιβιβάστηκε στο πλοίο της οργάνωσης Open Arms για να υποστηρίξει τους μετανάστες, επίσκεψη για την οποία του είχε επιτεθεί ο Σαλβίνι. Τελικά, επετράπη στους μετανάστες να αποβιβαστούν από το πλοίο έπειτα από έξι μέρες, με εντολή εισαγγελέα. 

Ο Σαλβίνι έχει δηλώσει ότι προστάτευε τη χώρα με τη λεγόμενη πολιτική των κλειστών λιμανιών την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης. Επίσης, έχει υποστηρίξει πως η μεταναστευτική πολιτική δεν ήταν μόνο δική του απόφαση, αλλά συμφωνούσε η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε. 

Πέρυσι, η Γερουσία ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Σαλβίνι, ανοίγοντας τον δρόμο για να καθίσει στο εδώλιο. Η δίκη ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου στο Παλέρμο, αλλά αμέσως αναβλήθηκε για τις 23 Οκτωβρίου.  

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ