Την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αποφάσισε αρμόδιος δικαστικός του Παλέρμο, που διενεργεί προκαταρκτικές έρευνες.

 

Η δίκη αφορά σε στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων, τους επιβαίνοντες στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms.

 

Οι 147 επιβαίνοντες αναγκάσθηκαν να περιμένουν μια εβδομάδα, πριν αποβιβαστούν σε ιταλικό λιμάνι, τον Αύγουστο του 2019, λόγω άρνησης του τότε υπουργού Εσωτερικών. Ματέο Σαλβίνι, να δώσει την απαραίτητη άδεια.

 

Οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα αρχίσουν στις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Νωρίτερα, ο γραμματέας της Λέγκα, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου: «Παραπέμπομαι σε δίκη επειδή υπερασπίσθηκα την χώρα μου; Θα πάω, λοιπόν, στο δικαστήριο, με ψηλά το κεφάλι, εξ ονόματος όλων».

 

Η πάγια θέση του Σαλβίνι είναι ότι όλη η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, συμμεριζόταν την θέση του και ότι είχε ζητήσει σαφείς δεσμεύσεις για ανακατανομή των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε.

 

Η μη κυβερνητική οργάνωση Open Arms, από την μεριά της, έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ευτυχισμένοι και για τους τόσους ανθρώπους που σώσαμε, τα τελευταία χρόνια».

 

Η θέση της ΜΚΟ είναι ότι παραβιάσθηκε η βασική αρχή της διάσωσης ναυαγών, στο βωμό της πολιτικής προπαγάνδας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr