Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες κακοποίησης ο R. Kelly, μεταξύ άλλων πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα 17χρονο αγόρι. 

 

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο Αμερικανός ράπερ κακοποίησε το αγόρι μετά την συνάντησή τους σε ένα εστιατόριο McDonald's, στο Σικάγο, το 2006. 

 

Ο R. Kelly αρνείται οποιονδήποτε ισχυρισμό περί κακοποίησης, ωστόσο οι δικηγόροι του δεν έχουν απαντήσει ακόμη στην πρόσφατη κατηγορία. 

 

Ο βραβευμένος με Γκράμι ράπερ, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Ρόμπερτ Κέλι, πρόκειται να βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου, την Νέα Υόρκη, τον επόμενο μήνα, με κατηγορίες μεταξύ άλλων περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πορνογραφίας ανηλίκων και παρακώλυσης δικαιοσύνης.

 

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν έξι γυναίκες και κορίτσια, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά. Τώρα όμως, οι κατήγοροι θέλουν να ακουστούν στη δίκη και δεκάδες ακόμη άνθρωποι, που ισχυρίζονται κακοποίηση, απειλές και κακομεταχείριση από τον ράπερ. 

 

Ανάμεσά τους και ένας 17χρονος ανερχόμενος μουσικός, που φέρεται να γνώρισε ο Kelly σε κατάστημα McDonald's και μετά προσκάλεσε στο στούντιό του, στο Σικάγο. Αφού προσφέρθηκε να τον βοηθήσει στην καριέρα του, ο ράπερ φέρεται να έκανε αργότερα σεξ μαζί του ενώ ήταν ανήλικος. 

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το αγόρι σύστησε τον Kelly σε ένα φίλο του, που ήταν είτε 16 είτε 17 ετών, με τον οποίο ο τραγουδιστής είχε σεξουαλικές σχέσεις μερικά χρόνια αργότερα.

 

Επίσης αναφέρεται πως ο τραγουδιστής ανάγκασε διάφορες γυναίκες συντρόφους του, ανάμεσά τους και μια ανήλικη, να κάνουν σεξ με το νεαρό άντρα ενώ τους τραβούσε βίντεο. 

 

Οι κατήγοροι ισχυρίζονται πως οι καταθέσεις των δυο αγοριών θα αποδείξουν πως τα φερόμενα εγκλήματα του ράπερ «δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά αλλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου». 

 

Ο Kelly, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της R&B στη δεκαετία του 1990, βρίσκεται στη φυλακή εδώ και περίπου δυο χρόνια εν αναμονή της δίκης του. 

 

Με πληροφορίες από BBC