Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου θα υποβληθεί σε τεστ DNA για παιδί εκτός γάμου

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου θα υποβληθεί σε τεστ DNA για παιδί εκτός γάμου Facebook Twitter
0

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β  δέχτηκε σήμερα να υποβληθεί σε τεστ DNA κατόπιν αιτήματος της Ντελφίν Μποέλ, μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα παραμείνει σε πρώτη φάση απόρρητο. «Σεβόμενος τον θεσμό της δικαιοσύνης, η αυτού μεγαλειότης ο βασιλιάς Αλβέρτος αποφάσισε να υποβληθεί στο τεστ που διέταξε το Εφετείο», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του 84χρονου πρώην μονάρχη. Ένας από αυτούς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η εξέταση έγινε ήδη, σήμερα το πρωί. Τον Οκτώβριο του 2018 Εφετείο των Βρυξελλών έκανε δεκτό το αίτημα της Μποέλ και διέταξε τον Αλβέρτο Β΄ να δώσει γενετικό υλικό για να διαπιστωθεί αν η 51χρονη γλύπτρια είναι πράγματι κόρη του. Ο ίδιος είχε αρνηθεί αρχικά και οι δικηγόροι του προσπάθησαν να ανατρέψουν την απόφαση.

Η Ντελφίν Μποέλ υποστηρίζει ότι είναι καρπός της μακράς σχέσης που διατηρούσε η μητέρα της, Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ με τον Αλβέρτο τις δεκατίες του 1960 και '70. Ο Αλβέρτος, που τότε ήταν ακόμη διάδοχος του θρόνου, ήταν παντρεμένος από το 1959 με την Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια. Ο Αλβέρος ανέβηκε στον θρόνο το 1993 και παραιτήθηκε το 2013 υπέρ του γιου του, Φίλιππου. Έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι την εποχή εκείνη ο γάμος του με την Πάολα περνούσε κρίση, όμως αρνείται ότι είναι ο πατέρας της Ντελφίν.

Μετά από μακρά δικαστική διαμάχη, στις 16 Μαΐου, το Εφετείο των Βρυξελλών επέβαλε στον πρώην μονάρχη να καταβάλει το ποσό των 5.000 ευρώ ημερησίως, για όσο διάστημα συνεχίζει να αρνείται το τεστ πατρότητας. Έκανε επίσης δεκτή την πρόταση των δικηγόρων της Μποέλ να παραμείνουν απόρρητα τα αποτελέσματα, εφόσον τελικά ο Αλβέρτος δεχτεί να κάνει την εξέταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM