O Πούτιν χορεύει στο γάμο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών

O Πούτιν χορεύει στο γάμο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν καλεσμένος στο γάμο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών, Καρίν Κνέσελ, σε μια κίνηση που οι πολιτικοί αντίπαλοι της αυστριακής κυβέρνησης, λένε πως υποβαθμίζει τη στάση της Ε.Ε απέναντι στη Μόσχα. 

Ο Πούτιν πήγε χτες στο γάμο σε μια απομακρυσμένη περιοχή της νότιας Αυστρίας, καθ' οδόν για τη Γερμανία όπου αργότερα μέσα στη μέρα συνάντησε την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος έφερε μαζί του και μια χορωδία από Κοζάκους, για να διασκεδάσουν τη νύφη και τον γαμπρό, τον επιχειρηματία Βόλγφγκανγκ Μάιλινγκερ. 

Κάποια στιγμή ο Πούτιν χόρεψε με τη νύφη, η οποία ήταν ντυμένη με ένα παραδοσιακό νυφικό. Ο γάμος έγινε σε έναν αμπελώνα. 

Όμως η πρόσκληση στον Ρώσο πρόεδρο προκάλεσε την αντίδραση αρκετών Αυστριακών πολιτικών της αντιπολίτευσης, καθώς θεωρούν πως ουσιαστικά σαμποτάρει την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε απέναντι στη Ρωσία.

Σημειώνεται πως ισχύουν κυρώσεις της Ε.Ε απέναντι στη Ρωσία, από την εποχή της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014. 

Την ίδια στιγμή, μέσα στη χρονιά, έχουν προηγηθεί απελάσεις Ρώσων διπλωματών σε αρκετές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM