Ο Πούτιν, με ολόσωμη κίτρινη προστατευτική στολή, σε νοσοκομείο με κρούσματα κορωνοϊού

Ο Πούτιν, με ολόσωμη κίτρινη προστατευτική στολή, σε νοσοκομείο με κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
Ο Βλαντιμίρ με προστευτική ολόσωμη στολή σε νοσοκομείο με ασθενείς με κορωνοϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Φορώντας μια ολόσωμη κίτρινη προστατευτική στολή και με αναπνευστήρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι υπό έλεγχο στη χώρα που έχει ήδη λάβει μέτρα, αλλά ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, τον προειδοποίησε ότι η πραγματική εικόνα δεν αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία.

Μέχρι τώρα, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 495 κρούσματα και ένας θάνατος, αριθμοί πολύ μικρότεροι σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατροί αμφισβητούν το κατά πόσο τα επίσημα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Κάτι που επισήμανε στον Πούτιν και ο Σομπιάνιν, στενός σύμμαχος του προέδρου.

«Ξεδιπλώνεται μια σοβαρή κατάσταση», είπε ο δήμαρχος της Μόσχας στον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. Συμπλήρωσε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά αυτά αυξάνονται γρήγορα. Επεσήμανε μάλιστα ότι γίνεται μικρός αριθμός ελέγχων, όπως και ότι αρκετοί μπαίνουν σε αυτο-απομόνωση και δεν εξετάζονται επιστρέφοντας από το εξωτερικό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο παρελθόν έχει καλλιεργήσει την εικόνα του «σκληρού» ηγέτη, που κολυμπά σε παγωμένα νερά ή κάνει ιππασία ημίγυμνος, αλλά ο κορωνοϊός δεν «χωρά» τέτοιες επικοινωνιακές επιλογές.

 

Έτσι, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο στη Μόσχα φόρεσε ειδική προστατευτική στολή. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τους γιατρούς για το έργο τους, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα έχει δει. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού εργάζονται «σαν ρολόγια».

Στο μεταξύ, η Δούμα θα συνέλθει εκτάκτως αύριο, προκειμένου να συζητήσει τροπολογίες που αφορούν την επιβολή ποινών φυλάκισης και προστίμων για την παραβίαση των περιοριστικών όρων για τον κορωνοϊό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM