Ο πλουσιότερος Ουκρανός θα κάνει αγωγή στη Ρωσία- Για την καταστροφή των εργοστασίων του στη Μαριούπολη

Ο πλουσιότερος Ουκρανός θα κάνει αγωγή στη Ρωσία- Για την καταστροφή των εργοστασίων του στη Μαριούπολη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, ο Ρινάτ Αχμέτοφ σχεδιάζει να κάνει αγωγή στη Ρωσία για τα 17-20 δισ. δολάρια που εκτιμά ότι είναι το κόστος των ζημιών από τον βομβαρδισμό των εργοστασίων χαλυβουργίας που του ανήκουν στην κατεστραμμένη Μαριούπολη. 

Η χαλυβουργία Azovstal υπέφερε σφοδρές ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς όταν έγινε το τελευταίο οχυρό αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη. Η μονάδα χάλυβα και σιδήρου Illich, που επίσης ανήκει στον Αχμέτοφ, υπέστη και εκείνη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του σφυροκοπήματος της Μαριούπολης. 

«Σίγουρα θα καταθέσουμε αγωγή εναντίον της Ρωσίας και θα απαιτήσουμε τη σωστή αποζημίωση για όλες τις ζημιές και τις απώλειες», δήλωσε ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ουκρανίας, της Metinvest. 

Όταν ρωτήθηκε πόσα χρήματα έχασε η Metinvest, εξαιτίας των ζημιών στο Azovstal και το Illich, απάντησε: «Το κόστος αντικατάστασης… εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας είναι από 17 έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το τελικό ποσό θα καθοριστεί σε αγωγή κατά της Ρωσίας». 

Ο δισεκατομμυριούχος είχε δει ήδη την αυτοκρατορία του να πλήττεται, πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, εξαιτίας των συγκρούσεων επί οχτώ χρόνια στην ανατολική Ουκρανία, μετά την κατάληψη εδαφών από τους φιλορώσους αυτονομιστές. 

Έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας, στις 24 Φεβρουαρίου, η Metinvest ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να καλύπτει τα συμβόλαια προμηθειών της. Ο Αχμέτοφ δήλωσε ότι παρέμεινε στην Ουκρανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου. «Πιστεύουμε στη χώρα μας και πιστεύουμε στη νίκη μας», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM