Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Βολιβίας για τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρίας LaMia, τον περασμένο μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τα περισσότερα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε της Βραζιλίας. Ένας αξιωματούχος δήλωσε πως, σύμφωνα με το πόρισμα, άμεσα υπεύθυνοι για την τραγωδία είναι ο πιλότος και η εταιρία.

 

«Τα στοιχεία είναι καθοριστικά, η άμεση ευθύνη του περιστατικού βαρύνει τον πιλότο και την αεροπορική εταιρία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Υπηρεσιών της Βολιβίας, Milton Claros. Ο ίδιος επιβλέπει την αρχή πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

 

Το αεροπλάνο είχε συντριβεί σε ορεινή περιοχή, κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας. Μόλις έξι άτομα επέζησαν. Ο πιλότος Miguel Quiroga, ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης της εταιρίας LaMia, πέθανε κατά τη συντριβή. Σε ηχητικά ντοκουμέντα που διέρρευσαν, ο ίδιος ακούγεται να κάνει λόγο για έλλειψη καυσίμων και «συνολική ηλεκτρική βλάβη». Ωστόσο, δεν είχε κάνει κλήση βοήθειας.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της LaMia, Gustavo Vargas Gamboa, καθώς και ο γιος του, Gustavo Vargas Villegas, πρώην υπάλληλος της αρχής πολιτικής αεροπορίας στη Βολιβία, βρίσκονται υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους. Οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

 

Ξεχωριστή έρευνα πραγματοποιείται από την Κολομβία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνει το BBC.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr