«Δεν μας είπαν καν να φορέσουμε ζώνη» αποκαλύπτει επιζών από την τραγωδία της Σαπεκοένσε

«Δεν μας είπαν καν να φορέσουμε ζώνη» αποκαλύπτει επιζών από την τραγωδία της Σαπεκοένσε Facebook Twitter
EPA/JUAN ANTONIO
0

Το πλήρωμα του αεροπλάνου δεν έδωσε καμία προειδοποίηση πριν από τη συντριβή, αποκαλύπτει επιζών της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα περισσότερα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Σαπεκοένσε.


Ο Rafael Henzel, δημοσιογράφος που ταξίδευε με την Σαπεκοένσε, τόνισε ότι δεν τους είπαν καν να φορέσουν τις ζώνες τους. «Κανένας δεν μας είπε "δέστε τις ζώνες σας". Συνεχίζαμε να πετάμε χωρίς να έχουμε ιδέα για αυτό που επρόκειτο να συμβεί», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας σε μία εκπομπή από την Κολομβία, όπου νοσηλεύεται.


Ο Henzel είναι ένας από τους μόλις έξι ανθρώπους που επέζησαν της συντριβής, στις 28 Νοεμβρίου. Ανέφερε επίσης πως προς το τέλος της πτήσης, ένας επιβάτης ρώτησε ένα μέλος του πληρώματος πόση ώρα χρειάζεται για την προσγείωση. «Δέκα λεπτά», απάντησε, και «μετά ξαφνικά, τα φώτα έσβησαν και σταμάτησαν οι κινητήρες». Τότε, όλοι πήγαν αμέσως πίσω στις θέσεις τους και έδεσαν τις ζώνες τους, ανέφερε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι ότι αμέσως μετά το αεροσκάφος συνετρίβη στην πλαγιά ενός λόφου.

Ο Henzel είπε πως όταν ξύπνησε, υπήρχαν σωστικά συνεργεία γύρω του και εκείνος πονούσε πολύ, καθώς είχε εφτά σπασμένα πλευρά. Δήλωσε ότι πιστεύει πως σώθηκε από τύχη επειδή ξύπνησε την ώρα που περνούσαν οι διασώστες δίπλα του.

Η Βραζιλία, η Βολιβία και η Κολομβία διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη από έλλειψη καυσίμων. «Άνθρωποι πέθαναν λόγω λάθος εκτίμηση. Είναι αποκρουστικό», τόνισε ο Henzel. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Διεθνή / Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Το ποσό προέρχεται αποκλειστικά από ιδιωτικές επενδύσεις, επί των οποίων οι Βρυξέλλες δεν έχουν καμία εξουσία, παραδέχθηκαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Επιτροπής
LIFO NEWSROOM
Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Διεθνή / Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Η άλλοτε άγνωστη τεχνολογική εταιρεία Astronomer μετατράπηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο χάρη σε ένα φιλμάκι από συναυλία των Coldplay, μια επικοινωνιακή κρίση – και τη Γκουίνεθ Πάλτροου.
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Διεθνή / Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Ανάλυση αποκαλύπτει ότι η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα σοβιετικά αποθέματα όπλων και στρέφεται σε Βόρεια Κορέα και Κίνα για πυρομαχικά και εξαρτήματα - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία;
LIFO NEWSROOM
Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έσταϊν και τις αποκαλύψεις

Διεθνή / Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έπσταϊν και τις αποκαλύψεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική κρίση καθώς η υπόθεση Έπσταϊν επισκιάζει την ατζέντα του - Εσωτερικές συγκρούσεις, αντιδράσεις από τη βάση του και έντονες πιέσεις από το Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM