«Δεν μας είπαν καν να φορέσουμε ζώνη» αποκαλύπτει επιζών από την τραγωδία της Σαπεκοένσε

«Δεν μας είπαν καν να φορέσουμε ζώνη» αποκαλύπτει επιζών από την τραγωδία της Σαπεκοένσε Facebook Twitter
EPA/JUAN ANTONIO
0

Το πλήρωμα του αεροπλάνου δεν έδωσε καμία προειδοποίηση πριν από τη συντριβή, αποκαλύπτει επιζών της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα περισσότερα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Σαπεκοένσε.


Ο Rafael Henzel, δημοσιογράφος που ταξίδευε με την Σαπεκοένσε, τόνισε ότι δεν τους είπαν καν να φορέσουν τις ζώνες τους. «Κανένας δεν μας είπε "δέστε τις ζώνες σας". Συνεχίζαμε να πετάμε χωρίς να έχουμε ιδέα για αυτό που επρόκειτο να συμβεί», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας σε μία εκπομπή από την Κολομβία, όπου νοσηλεύεται.


Ο Henzel είναι ένας από τους μόλις έξι ανθρώπους που επέζησαν της συντριβής, στις 28 Νοεμβρίου. Ανέφερε επίσης πως προς το τέλος της πτήσης, ένας επιβάτης ρώτησε ένα μέλος του πληρώματος πόση ώρα χρειάζεται για την προσγείωση. «Δέκα λεπτά», απάντησε, και «μετά ξαφνικά, τα φώτα έσβησαν και σταμάτησαν οι κινητήρες». Τότε, όλοι πήγαν αμέσως πίσω στις θέσεις τους και έδεσαν τις ζώνες τους, ανέφερε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι ότι αμέσως μετά το αεροσκάφος συνετρίβη στην πλαγιά ενός λόφου.

Ο Henzel είπε πως όταν ξύπνησε, υπήρχαν σωστικά συνεργεία γύρω του και εκείνος πονούσε πολύ, καθώς είχε εφτά σπασμένα πλευρά. Δήλωσε ότι πιστεύει πως σώθηκε από τύχη επειδή ξύπνησε την ώρα που περνούσαν οι διασώστες δίπλα του.

Η Βραζιλία, η Βολιβία και η Κολομβία διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη από έλλειψη καυσίμων. «Άνθρωποι πέθαναν λόγω λάθος εκτίμηση. Είναι αποκρουστικό», τόνισε ο Henzel. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM