Ο Πιερ Μοσκοβισί προβλέπει «επέλαση των λαϊκιστών» στις επερχόμενες Ευρωεκλογές

Ο Πιερ Μοσκοβισί προβλέπει «επέλαση των λαϊκιστών» στις επερχόμενες Ευρωεκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
0

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προέβλεψε «άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων» στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. 

«Κατ' εμέ, η πιο πιθανή υπόθεση είναι αυτή της πραγματικής ανόδου των λαϊκιστών απέναντι στις εξασθενημένες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, με μία Ευρώπη που θα νοσήσει εάν οι φιλο-Ευρωπαίοι δεν ομονοήσουν», δήλωσε ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός, ο οποίος απέκλεισε να υποστηρίξει το πρώην κόμμα του.

«Για τις Ευρωεκλογές το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μου μιλά. Δυστυχώς, δεν μιλά ούτε και στους φιλο-ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόρους του. Χρειάζεται επειγόντως να το διορθώσουμε αυτό», προειδοποίησε ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNews.

Μολονότι δεν απεκάλυψε την προσωπική του στάση για τις Ευρωεκλογές, ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε πως «όσον αφορά την Ευρώπη το να ασκείς πολιτική κατά του Μακρόν είναι κάτι το αφελές για έναν σοσιαλδημοκράτη, στο μέτρο που ο (Γάλλος πρόεδρος) Εμμανουέλ Μακρόν εγκολπώθηκε, ως προς τα θέματα της ηπείρου μας, πολλές από τις σοσιαλδημοκρατικές ιδέες».

«Όσον αφορά την ευρωπαϊκή σφαίρα, ο Μακρόν προς τιμήν του δεν προτάσσει μία Ευρώπη άτολμη και αιδήμονα», τόνισε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως «η ιδέα μιας Ευρώπης που θα προστατεύει και θα προστατεύεται από κοινά σύνορα είναι μια ιδέα που με βρίσκει συμμέτοχο».

Ερωτηθείς για το ευρωψηφοδέλτιο που θα καταθέσει το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» ο ίδιος απάντησε πως «το ευρωπαϊκό έδαφος δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, το κατάλληλο για τον σκοπό των "κίτρινων γιλέκων". Δεν πιστεύω λοιπόν πως ένα ψηφοδέλτιο των 'κίτρινων γιλέκων' θα είχε μία εντυπωσιακή πορεία».

Ερωτηθείς σχετικά με τη ευρωπαϊκή φορολόγηση των γιγάντων της πληροφορικής (Google, Amazon, Facebook, Apple), ο Μοσκοβισί απάντησε πως η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Δανία «υπάρχει κίνδυνος να καταθέσουν βέτο».

«Στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών, ζητώ από τις πολιτικές παρατάξεις να λάβουν θέση επί του θέματος αυτού. Παραμένω, ωστόσο, αισιόδοξος και πιστεύω πως αυτός ο φόρος θα εφαρμοσθεί μέσα στα επόμενα δύο, ή τρία χρόνια», κατέληξε ο Μοσκοβισί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM