O Πάπας παραδέχεται: Πολλές υποθέσεις με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς δεν προχωρούν

O Πάπας παραδέχεται: Πολλές υποθέσεις με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς δεν προχωρούν Facebook Twitter
0

«Δεν πρόκειται να δώσω ποτέ άφεση αμαρτιών σε όποιον καταδικάσθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ελπίζω να είναι σαφές και μπορείτε να το πείτε», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σήμερα στα μέλη της ειδικής επιτροπής της Αγίας Έδρας για την προστασία των ανηλίκων. «Δεν υπέγραψα ποτέ μου μια τέτοια άφεση αμαρτιών και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

 

Ο Αργεντινός πάπας τόνισε ότι «όλη η Εκκλησία πρέπει να έχει πραγματική επίγνωση του προβλήματος» και πως «είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις (κληρικών που έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία, σ.σ.), οι οποίες δεν προχωρούν». Εξήγησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό της ειδικής επιτροπής του Βατικανού που ασχολείται με καταγγελίες σε βάρος κληρικών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση ανηλίκων.

 

«Η σεξουαλική κακοποίηση είναι μια τρομερή αμαρτία, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα μας διδάσκουν ο Ιησούς και η Εκκλησία», είπε ο Φραγκίσκος. Δεν δίστασε να παραδεχθεί, τέλος, ότι «η Καθολική Εκκλησία αντιμετώπισε τα αδικήματα αυτά με καθυστέρηση» και ότι «μια μόνον κακοποίηση είναι αρκετή για να υπάρξει οριστική καταδίκη».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM