O Πάπας παραδέχεται: Πολλές υποθέσεις με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς δεν προχωρούν

O Πάπας παραδέχεται: Πολλές υποθέσεις με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς δεν προχωρούν Facebook Twitter
0

«Δεν πρόκειται να δώσω ποτέ άφεση αμαρτιών σε όποιον καταδικάσθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ελπίζω να είναι σαφές και μπορείτε να το πείτε», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σήμερα στα μέλη της ειδικής επιτροπής της Αγίας Έδρας για την προστασία των ανηλίκων. «Δεν υπέγραψα ποτέ μου μια τέτοια άφεση αμαρτιών και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

 

Ο Αργεντινός πάπας τόνισε ότι «όλη η Εκκλησία πρέπει να έχει πραγματική επίγνωση του προβλήματος» και πως «είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις (κληρικών που έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία, σ.σ.), οι οποίες δεν προχωρούν». Εξήγησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό της ειδικής επιτροπής του Βατικανού που ασχολείται με καταγγελίες σε βάρος κληρικών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση ανηλίκων.

 

«Η σεξουαλική κακοποίηση είναι μια τρομερή αμαρτία, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα μας διδάσκουν ο Ιησούς και η Εκκλησία», είπε ο Φραγκίσκος. Δεν δίστασε να παραδεχθεί, τέλος, ότι «η Καθολική Εκκλησία αντιμετώπισε τα αδικήματα αυτά με καθυστέρηση» και ότι «μια μόνον κακοποίηση είναι αρκετή για να υπάρξει οριστική καταδίκη».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM