Ο πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει την «εργαλειοποίηση» των μεταναστών

Ο πάπας Φραγκίσκος Facebook Twitter
EPA
0

Την οδύνη του για τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στη Μάγχη, εκείνους που έχουν αποκλειστεί στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας και εκείνους που πεθαίνουν στη Μεσόγειο εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος.

«Αισθάνομαι οδύνη (για εκείνους που πέθαναν στη Μάγχη, για εκείνους που βρίσκονται στα σύνορα της Λευκορωσίας, μεταξύ των οποίων είναι και πολλά παιδιά, για εκείνους που πνίγονται στη Μεσόγειο», είπε ο ποντίφικας στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, απορρίπτοντας «κάθε είδους εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού.

«Ας σκεφτούμε πόσοι μετανάστες εκτίθενται αυτές τις ημέρες σε πολύ σοβαρούς κινδύνους και πόσοι χάνουν τη ζωή τους στα σύνορά μας. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε εκείνους που μπορούν να συμβάλουν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, ιδίως στις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ώστε η κατανόηση και ο διάλογος να υπερισχύσουν τελικά της εργαλειοποίησης», πρόσθεσε ο πάπας.

Ο πάπας δεν παρέλειψε να μιλήσει για εκείνους που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη. «Εκείνοι που επαναπατρίζονται στη Βόρεια Αφρική, αιχμαλωτίζονται από τους διακινητές. Τους μετατρέπουν σε σκλάβους, πουλούν τις γυναίκες, βασανίζουν τους άνδρες» είπε, προσθέτοντας: «Σε εκείνους τους μετανάστες που βρίσκονται σε τέτοιες καταστάσεις κρίσης, απευθύνω τις προσευχές μου και από την καρδιά μου λέω, να ξέρετε ότι είμαι στο πλευρό σας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ