Ο πάπας Φραγκίσκος γίνεται 80 ετών και η Αγία Έδρα έφτιαξε ειδικό hashtag στο Twitter για τις ευχές

Ο πάπας Φραγκίσκος γίνεται 80 ετών και η Αγία Έδρα έφτιαξε ειδικό hashtag στο Twitter για τις ευχές Facebook Twitter
0

Ογδόντα ετών γίνεται σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος και όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι ευχές φτάνουν ασταμάτητα απ' όλο τον κόσμο.

Νωρίς το πρωί, ο πάπας πήρε μέρος, μαζί με σειρά καρδιναλίων, σε λειτουργία στο παρεκκλήσι Παολίνα μέσα στο Βατικανό και αμέσως μετά θέλησε να πάρει το πρωινό του μαζί με οκτώ άστεγους, πάντα στο εσωτερικό του παπικού κρατιδίου. Πολλοί πιστοί στέλνουν απευθείας τις ευχές τους στον πάπα Βεργκόλιο, μέσω διαδικτύου, ενώ η Αγία Έδρα δημιούργησε στο Twitter το χάσταγκ «#Pontifex80».

Η ανθρωπιά και η αμεσότητα, είναι αναμφισβήτητα τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού πάπα και πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες. Παρά τις αντιστάσεις της πιο συντηρητικής πτέρυγας της Καθολικής Εκκλησίας, ο Φραγκίσκος συνεχίζει τη βαθιά προσπάθεια ανανέωσης, η οποία συμπεριλαμβάνει κινήσεις, όπως την δυνατότητα να μπορούν να λαμβάνουν τη θεία κοινωνία οι διαζευγμένοι, αλλά και να δίδεται άφεση αμαρτιών σε γιατρούς και γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση.

«Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν ομοφυλόφιλο που ψάχνει το δρόμο του Θεού;», διερωτήθηκε λίγο μετά την εκλογή του ο Αργεντινός πάπας. Πρόκειται για μια από τις διασημότερες φράσεις του. «Τα γηρατειά, βέβαια, μας τρομάζουν», παραδέχθηκε σήμερα με ειλικρίνεια ο πάπας, όταν οι συνεργάτες του θέλησαν να του δωρίσουν το έργο του Κικέρωνα De senectute (Περί γήρατος).

«Σας ζητώ να προσευχηθείτε, ώστε στα γηρατειά μου να μπορώ να παράξω αποτελεσματικό έργο με βαθύ θρησκευτικό πνεύμα αλλά και ευθυμία», είπε, ο Φραγκίσκος στους κληρικούς και υπαλλήλους του Βατικανού που έσπευσαν να του ευχηθούν «να τα εκατοστήσει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM