Ο πάπας Φραγκίσκος γίνεται 80 ετών και η Αγία Έδρα έφτιαξε ειδικό hashtag στο Twitter για τις ευχές

Ο πάπας Φραγκίσκος γίνεται 80 ετών και η Αγία Έδρα έφτιαξε ειδικό hashtag στο Twitter για τις ευχές Facebook Twitter
0

Ογδόντα ετών γίνεται σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος και όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι ευχές φτάνουν ασταμάτητα απ' όλο τον κόσμο.

Νωρίς το πρωί, ο πάπας πήρε μέρος, μαζί με σειρά καρδιναλίων, σε λειτουργία στο παρεκκλήσι Παολίνα μέσα στο Βατικανό και αμέσως μετά θέλησε να πάρει το πρωινό του μαζί με οκτώ άστεγους, πάντα στο εσωτερικό του παπικού κρατιδίου. Πολλοί πιστοί στέλνουν απευθείας τις ευχές τους στον πάπα Βεργκόλιο, μέσω διαδικτύου, ενώ η Αγία Έδρα δημιούργησε στο Twitter το χάσταγκ «#Pontifex80».

Η ανθρωπιά και η αμεσότητα, είναι αναμφισβήτητα τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού πάπα και πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες. Παρά τις αντιστάσεις της πιο συντηρητικής πτέρυγας της Καθολικής Εκκλησίας, ο Φραγκίσκος συνεχίζει τη βαθιά προσπάθεια ανανέωσης, η οποία συμπεριλαμβάνει κινήσεις, όπως την δυνατότητα να μπορούν να λαμβάνουν τη θεία κοινωνία οι διαζευγμένοι, αλλά και να δίδεται άφεση αμαρτιών σε γιατρούς και γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση.

«Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν ομοφυλόφιλο που ψάχνει το δρόμο του Θεού;», διερωτήθηκε λίγο μετά την εκλογή του ο Αργεντινός πάπας. Πρόκειται για μια από τις διασημότερες φράσεις του. «Τα γηρατειά, βέβαια, μας τρομάζουν», παραδέχθηκε σήμερα με ειλικρίνεια ο πάπας, όταν οι συνεργάτες του θέλησαν να του δωρίσουν το έργο του Κικέρωνα De senectute (Περί γήρατος).

«Σας ζητώ να προσευχηθείτε, ώστε στα γηρατειά μου να μπορώ να παράξω αποτελεσματικό έργο με βαθύ θρησκευτικό πνεύμα αλλά και ευθυμία», είπε, ο Φραγκίσκος στους κληρικούς και υπαλλήλους του Βατικανού που έσπευσαν να του ευχηθούν «να τα εκατοστήσει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM