Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αναπηρικό αμαξίδιο Facebook Twitter
Φωτ: EPA/VATICAN MEDIA HANDOUT
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε σήμερα αναπηρικό αμαξίδιο για πρώτη φορά δημοσίως από τότε που επανεμφανίστηκε ο οξύς πόνος στο γόνατό του, περιορίζοντας την ικανότητά του να περπατάει.

Σε συνάντηση με μια ομάδα από μοναχές σε αίθουσα ακροατηρίου του Βατικανού, ο 85χρονος Ποντίφικας οδηγήθηκε στην θέση του με το αμαξίδιο, το οποίο έσπρωχναν βοηθοί του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποχρεώθηκε πολλές φορές τον περασμένο μήνα να ακυρώσει υποχρεώσεις του εξαιτίας του πόνου στο δεξί του γόνατο.

Μέχρι χθες μπορούσε να περπατάει την απόσταση των περίπου δέκα μέτρων από την πλαϊνή είσοδο μέχρι την θέση του στο κέντρο της αίθουσας μολαταύτα υποβοηθούμενος, ενώ αρκετές φορές στη διάρκεια του Πάσχα τον περασμένο μήνα, παρέστη αλλά δεν τέλεσε λειτουργίες στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Σε κάθε περίπτωση όριζε έναν αρχιεπίσκοπο ή καρδινάλιο για να τελέσει την λειτουργία, την οποία ο ίδιος παρακολουθούσε καθισμένος, ενώ εκφώνησε το κήρυγμά του επίσης καθισμένος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αναπηρικό αμαξίδιο Facebook Twitter
Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αναπηρικό αμαξίδιο Facebook Twitter

Όπως έχει πει, οι γιατροί τον έχουν ενημερώσει ότι θα του χορηγούν μια ένεση για να βοηθήσουν την κίνηση των συνδέσμων του. Δεν είναι όμως σαφές αν έχει ξεκινήσει αυτή η θεραπεία.

Συνεργάτες του εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί και θεωρούν ότι σύντομα θα ξεπεράσει το προσωρινό αυτό πρόβλημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ