Ο Πάπας άφησε τους πιστούς να φιλήσουν το δαχτυλίδι του μετά το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Πάπας άφησε τους πιστούς να φιλήσουν το δαχτυλίδι του μετά το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter
EPA
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέτρεψε χθες σε ιερείς και καλόγριες να φιλήσουν το δαχτυλίδι του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, δύο μέρες αφότου ένα βίντεο τον έδειχνε να προσπαθεί να εμποδίσει τους πιστούς να το κάνουν, κάτι που προκάλεσε κριτική. 

Οι συντηρητικοί επικριτές του Πάπα ένιωσαν πως ο Φραγκίσκος εγκαταλείπει το εκκλησιαστικό δόγμα και τις παραδόσεις. Σχολίασαν αρνητικά το βίντεο που έδειχνε τον Πάπα να αποτραβάει το χέρι του όταν οι πιστοί προσπαθούσαν να φιλήσουν το παπικό δαχτυλίδι.

Θεώρησαν την κίνηση σαν ένδειξη ότι ο Πάπας Φραγκίσκος παραγκωνίζει παραδόσεις αιώνων. 

Το βίντεο που προκάλεσε ερωτηματικά προέρχεται από την επίσκεψη του Πάπα στην πόλη Λορέτο, τη Δευτέρα. Δείχνει τον πάπα να περιμένει τους πιστούς σε μια μεγάλη ουρά για να τον χαιρετήσουν.

Άλλοι έκαναν χειραψία μαζί του, ενώ άλλοι φίλησαν το χέρι του ή γονάτισαν σε ένδειξη σεβασμού. Πάντως ο Πάπας ξεκίνησε να αποτραβάει το χέρι του μόνο αφού είχε ήδη= χαιρετήσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. 

Όσοι θέλησαν να υπερασπιστούν τον Ποντίφικα σημείωσαν πως είχε να χαιρετήσει ακόμα έναν μεγάλο αριθμό ασθενών ανθρώπων καθώς και χοροστατήσει σε μια λειτουργία. 

  

Εκτός πάντως από τις αντιδράσεις των συντηρητικών καθολικών κύκλων, το βίντεο αποτέλεσε υλικό και για χιούμορ. Ο κωμικός Νόα Τρέβορ μιμήθηκε την κίνηση του Πάπα στο Daily Show της Τρίτης και τόνισε πόσο εντυπωσιάστηκε από την ταχύτητα του Φραγκίσκου. 

Φαίνεται πως o Πάπας αντιλήφθηκε τις αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο και θέλησε να διαλύσει τις εντυπώσεις. Την Τετάρτη επίτρεψε σε ιερείς και καλόγριες να φιλήσουν το δαχτυλίδι του. Μία από τις γυναίκες που το έκαναν ήταν 85χρονη Μαρία Κονσέτα Εσού, μια 85χρονη καλόγρια και μαία που έχει συμμετάσχει σε περίπου 3.000 γέννες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 

Αφού μίλησαν , η γυναίκα έσκυψε και φίλησε το δαχτυλίδι στο χέρι του Πάπα Φρακγκισκου, ενώ το γεγονός έγινε γνωστό μέσω Twitter από τον αρχιεπίσκοπο Μπρισμπέιν, Μαρκ Κολριτζ. 

Το δαχτυλίδι είναι γνωστό σαν το δαχυτιλίδι του ψαρά του Απόστολου Πέτρου, ο οποίος ήταν ψαράς και ο πρώτος πάπας, ο πρώτος επίσκοπος Ρώμης. Το δαχτυλίδι του Πάπα Φραγκίσκου έχει χρυσή επένδυση και δείχνει τον Πάπα να κρατάει τα κλειδιά της Αγίας Έδρας. Κάθε Πάπας διαλέγει το δικό του δαχτυλίδι, το οποίο καταστρέφεται στο τελος της θείας του, σε μία επίσημη τελετή που σηματοδοτεί το τέλος της θητείας κάθε Ποντίφικα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ