Ο 'Ορμπαν χαιρετίζει τη "σπουδαία είδηση" για τη νίκη Τραμπ

Ο 'Ορμπαν χαιρετίζει τη "σπουδαία είδηση" για τη νίκη Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν συνεχάρη σήμερα τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. "Τι σπουδαία νέα. Η δημοκρατία είναι ακόμη ζωντανή", είναι το μήνυμα που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

 

O 'Ορμπαν είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι τα σχέδια του Τραμπ για τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική είναι "ζωτικής σημασίας" για την Ουγγαρία, ενώ αυτά της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον είναι "φονικά".

 

Ο 'Ορμπαν ήταν συνεπώς ο πρώτος αρχηγός ευρωπαϊκού κράτους που εξέφρασε σαφή προτίμηση για κάποιον μεταξύ των δυο υποψηφίων.

 

Κατά το παρελθόν, ο 'Ορμπαν εκνεύρισε τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική του, πολύ πρόσφατα με τη σκληρή του στάση απέναντι στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, διαφωνώντας με τα σχέδια της ΕΕ για την επανεγκατάσταση των προσφύγων και υψώνοντας τείχος κατά μήκος των νοτίων συνόρων της Ουγγαρίας.

 

"Η μεταναστευτική και η εξωτερική πολιτική που υποστηρίζει ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι καλή για την Ευρώπη και ζωτικής σημασίας για την Ουγγαρία", είχε δηλώσει ο 'Ορμπαν τον Ιούλιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Η μουσικός - Πρόσωπο της Χρονιάς σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη στο ΤΙΜΕ - Οι αποκαλύψεις για τον πρώην μάνατζέρ της και η δικαίωσή της στην κόντρα με την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ
NEWSROOM