Ολλανδός ερευνητής «προφητεύει» σεισμό 7R σε Ελλάδα, Κρήτη και Μαρμαρά για 15-23 Αυγούστου

Ο Ολλανδός ερευνητής «προφητεύει» σεισμό 7R σε Ελλάδα, Κρήτη και Μαρμαρά για 18-19 Αυγούστου Facebook Twitter
0

Ο Φρανκ Χούγκερμπετς, ο ερευνητής του Solar System Geometry Survey (SSGEOS) στην Ολλανδία που ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει εκτιμήσεις-προβλέψεις για σεισμούς σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και που χαρακτηρίζεται από αρκετούς της επιστημονικής κοινότητας τσαρλατάνος, «προφητεύει» νέο μεγάλο σεισμό μέχρι και 7 Ρίχτερ σε Ελλάδα ή Τουρκία.

Με αναρτήσεις του ο Ολλανδός ερευνητής επισημαίνει την ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο γενικότερα και τη θάλασσα του Μαρμαρά, προειδοποιώντας να υπάρχει επαγρύπνηση για πιθανότητα μεγάλου σεισμού που θα μπορούσε να είναι και 7 Ρίχτερ.

Ενώ αρχικά η αναφορά του έλεγε για 18-19 Αυγούστου, ο Χούγκερμπετς με νέα ανάρτηση διευρύνει το διάστημα της εκτίμησής του, κάνοντας λόγο για ένα διάστημα από 15 ως 23 Αυγούστου με πιο κρίσιμο το τριήμερο 20-23 με πιθανότητα να συμβεί σεισμός και στις 15-16 Αυγούστου. 

Ο Φρανκ Χούγκερμπετς είχε προβλέψει τους δίδυμους φονικούς σεισμούς που ρήμαξαν τη νότια Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023. Μάλιστα δεν είχε αρκεστεί σε εκπομπή για το ερευνητικό του κέντρο, αλλά είχε κάνει και την παρακάτω ανάρτηση στο Twitter.

Ο συγκεκριμένος ερευνητής δεν είναι σεισμολόγος και χρησιμοποιεί την αστρονομία για να προειδοποιήσει για πιθανούς σεισμούς έχοντας κάνει δεκάδες σωστές προβλέψεις για σεισμούς στην Τουρκία, αλλά και αλλού στον κόσμο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Μάλιστα στη σελίδα του SSGEOS για τον Χούγκερμπετς αναφέρεται: 

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη σεισμών εξακολουθεί να είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο και η ικανότητα ακριβούς πρόβλεψης σεισμών εξακολουθεί να είναι περιορισμένη. Επί του παρόντος οι περισσότεροι σεισμοί συμβαίνουν χωρίς καμία προειδοποίηση και ενώ υπάρχουν κάποιες μέθοδοι για τον εντοπισμό περιοχών με αυξημένο κίνδυνο. Δεν υπάρχει αξιόπιστη μέθοδος για την πρόβλεψη του ακριβούς χρόνου και της θέσης των σεισμών».

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM