Ολλανδός ερευνητής «προφητεύει» σεισμό 7R σε Ελλάδα, Κρήτη και Μαρμαρά για 15-23 Αυγούστου

Ο Ολλανδός ερευνητής «προφητεύει» σεισμό 7R σε Ελλάδα, Κρήτη και Μαρμαρά για 18-19 Αυγούστου Facebook Twitter
0

Ο Φρανκ Χούγκερμπετς, ο ερευνητής του Solar System Geometry Survey (SSGEOS) στην Ολλανδία που ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει εκτιμήσεις-προβλέψεις για σεισμούς σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και που χαρακτηρίζεται από αρκετούς της επιστημονικής κοινότητας τσαρλατάνος, «προφητεύει» νέο μεγάλο σεισμό μέχρι και 7 Ρίχτερ σε Ελλάδα ή Τουρκία.

Με αναρτήσεις του ο Ολλανδός ερευνητής επισημαίνει την ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο γενικότερα και τη θάλασσα του Μαρμαρά, προειδοποιώντας να υπάρχει επαγρύπνηση για πιθανότητα μεγάλου σεισμού που θα μπορούσε να είναι και 7 Ρίχτερ.

Ενώ αρχικά η αναφορά του έλεγε για 18-19 Αυγούστου, ο Χούγκερμπετς με νέα ανάρτηση διευρύνει το διάστημα της εκτίμησής του, κάνοντας λόγο για ένα διάστημα από 15 ως 23 Αυγούστου με πιο κρίσιμο το τριήμερο 20-23 με πιθανότητα να συμβεί σεισμός και στις 15-16 Αυγούστου. 

Ο Φρανκ Χούγκερμπετς είχε προβλέψει τους δίδυμους φονικούς σεισμούς που ρήμαξαν τη νότια Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023. Μάλιστα δεν είχε αρκεστεί σε εκπομπή για το ερευνητικό του κέντρο, αλλά είχε κάνει και την παρακάτω ανάρτηση στο Twitter.

Ο συγκεκριμένος ερευνητής δεν είναι σεισμολόγος και χρησιμοποιεί την αστρονομία για να προειδοποιήσει για πιθανούς σεισμούς έχοντας κάνει δεκάδες σωστές προβλέψεις για σεισμούς στην Τουρκία, αλλά και αλλού στον κόσμο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Μάλιστα στη σελίδα του SSGEOS για τον Χούγκερμπετς αναφέρεται: 

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη σεισμών εξακολουθεί να είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο και η ικανότητα ακριβούς πρόβλεψης σεισμών εξακολουθεί να είναι περιορισμένη. Επί του παρόντος οι περισσότεροι σεισμοί συμβαίνουν χωρίς καμία προειδοποίηση και ενώ υπάρχουν κάποιες μέθοδοι για τον εντοπισμό περιοχών με αυξημένο κίνδυνο. Δεν υπάρχει αξιόπιστη μέθοδος για την πρόβλεψη του ακριβούς χρόνου και της θέσης των σεισμών».

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Διεθνή / Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη καθοδήγησε τα drone της Ουκρανίας να χτυπήσουν ρωσικά αεροδρόμια

Η Ουκρανία επιδεικνύει την τεχνολογική της υπεροχή με drones AI στην επιχείρηση «Ιστός Αράχνης», καταστρέφοντας ρωσικές βάσεις και αεροσκάφη. Ανακαλύψτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι οπτικές ίνες αναδιαμορφώνουν τον πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι

Διεθνή / Επίθεση στο Ιράν: Γιατί έγινε τώρα και ποιοι ήταν οι στόχοι - Για «κήρυξη πολέμου» κάνει λόγο η Τεχεράνη

Η επιχείρηση του Ισραήλ, που ονομάστηκε "Rising Lion", σκότωσε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του «Jet Set» για τον θάνατο 236 ατόμων μετά την κατάρρευση της οροφής

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου έγινε μετά από κατάθεση εργαζόμενου, ο οποίος προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες για την επικίνδυνη κατάσταση της οροφής και είχε ζητήσει την ακύρωση της συναυλίας.
LIFO NEWSROOM
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία: 265 νεκροί, μόλις ένας επιβάτης επέζησε - Μαρτυρίες για «περισυλλογή πτωμάτων»

Διεθνή / Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία: 265 νεκροί, μόλις ένας επιβάτης επέζησε - Μαρτυρίες για «περισυλλογή πτωμάτων»

Η Air India επιβεβαίωσε ότι 241 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή της πτήσης AI171, ενώ 20 και πλέον άνθρωποι έχασαν την ζωή του στα κτίρια που προσέκρουσε το αεροσκάφος πριν τυλιχθεί στις φλόγες
LIFO NEWSROOM