Ο ΟΗΕ προτείνει χορήγηση επιδομάτων σε 2,78 δισ. φτωχούς

Ο ΟΗΕ προτείνει χορήγηση επιδομάτων σε 2,78 δισ. φτωχούς Facebook Twitter
0

Έκθεση του ΟΗΕ προτείνει την παροχή προσωρινά ενός βασικού επιδόματος στα 2,7 δισεκ. των πιο φτωχών του πλανήτη προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της covid-19.

Η παροχή προσωρινά ενός βασικού εισοδήματος στα 2,7 δισεκατομμύρια πιο φτωχούς του πλανήτη σε 132 αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού επιτρέποντάς τους να μείνουν σπίτι και να μην εργάζονται, ανέφερε σε έκθεσή του το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP).

«Οι πρωτόγνωροι καιροί απαιτούν πρωτόγνωρα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα. Η υιοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος για τους πιο φτωχούς του κόσμου εμφανίζεται ως επιλογή», δήλωσε ο επικεφαλής του UNDP Αχίμ Στάινερ.

Ο ΟΗΕ προτείνει χορήγηση επιδομάτων σε 2,78 δισ. φτωχούς Facebook Twitter

«Οι διασώσεις και τα σχέδια ανάκαμψης δεν μπορούν να επικεντρώνονται μόνο στις μεγάλες αγορές και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε. Από την επιδημία covid-19 έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 14,8 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ έχουν πεθάνει 610.000 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η πανδημία και η οικονομική κρίση που προκαλεί ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση της φτώχειας παγκοσμίως για πρώτη φορά από το 1990 και να ωθήσουν 265 εκατομμύρια ανθρώπους στο χείλος του λιμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM