Ο ΟΗΕ καλεί την Αίγυπτο να ματαιώσει την εκτέλεση 75 αντιφρονούντων

Ο ΟΗΕ καλεί την Αίγυπτο να ματαιώσει την εκτέλεση 75 αντιφρονούντων Facebook Twitter
EPA
0

Ο ΟΗΕ κάλεσε, σήμερα, τα αιγυπτιακά εφετεία να ακυρώσουν τις δεκάδες θανατικές καταδίκες που επιβλήθηκαν σε αντιφρονούντες στη χώρα.

Το Σάββατο, ένα αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε 75 κατηγορούμενους σε θάνατο, για τη μεγάλη και αιματηρή διαδήλωση που είχε διοργανώσει το 2013 η αντιπολίτευση.

«Η δίκη τους δεν ήταν δίκαιη», σχολίασε η επικεφαλής της υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μισέλ Μπατσελέτ, επικρίνοντας παράλληλα τη χορήγηση αμνηστίας σε ανώτατα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας. 

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και γνωστοί ισλαμιστές ηγέτες, που διώχθηκαν μετά την καθιστική διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι οι κατηγορούμενοι στερήθηκαν του δικαιώματος να εκπροσωπηθούν, ο καθένας προσωπικά, από συνηγόρους και η ενάγουσα αρχή «δεν παρουσίασε επαρκή στοιχεία για να αποδείξει την ατομική ευθύνη».

Όπως προειδοποίησε η Μπατσελέτ, αν τελικά οι αντιφρονούντες εκτελεστούν, θα πρόκειται για «μία χονδροειδή κακοδικία».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM