Πολιτικούς και τεχνοκράτες επέλεξε για το υπουργικό συμβούλιό του ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

 

Ο Ντράγκι παρουσίασε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τη σύνθεση της κυβέρνησης, ο οποίος έδωσε την έγκρισή του. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο, Σάββατο.

 

Στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, ενώ στη θέση της παραμένει και η υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε. Επίσης υπουργός Υγείας παραμένει ο Λορέντσο Σπεράντσα. Στο υπουργείο Άμυνας επικεφαλής θα είναι και πάλι ο Λορέντσο Γκουερίνι.

 

Το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ντανιέλε Φράνκο, γενικός διευθυντής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, ενώ ο μάνατζερ αμυντικών βιομηχανιών Ρομπέρτο Τσινγκολάνι αναλαμβάνει τον νέο ρόλο του υπουργού Πράσινης Μετάβασης.

 

Ο Βιτόριο Κολάο, μάνατζερ μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών, αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Μετάβασης, ενώ τεχνοκράτες επελέγησαν και για τα υπουργεία Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ο Αντρέα Ολάρντο, του Δημοκρατικού Κόμματος, αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας και ο Τζιανκάρλο Τζορτζέτι, της Λέγκας, είναι ο νέος υπουργός Βιομηχανίας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters