ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Ο Ντόναλντ Τράμπ ζήτησε να ρίξουν το «κατασκοπευτικό» μπαλόνι της Κίνας

Ο Ντόναλντ Τράμπ ζήτησε να ρίξουν το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ζητά να καταρριφθεί το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που αιωρείται πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ δημοσίευσε το κάλεσμά του στο κοινωνικό του δίκτυο Truth Social. «Ρίξτε το μπαλόνι» έγραψε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε ότι «το μπαλόνι έφτασε από την Κίνα και ο σκοπός του είναι η μετεωρολογική έρευνα». Σύμφωνα με την Κίνα, «εξαιτίας ισχυρού δυτικού ανέμου, το μπαλόνι έχασε τον έλεγχο και παρέκκλινε από την καθορισμένη πορεία».

Κατασκοπευτικό μπαλόνι: Κρίση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις 

Ωστόσο, η εμφάνιση αυτής της συσκευής στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ προκάλεσε κρίση στις σχέσεις μεταξύ Αμερικής και Κίνας. Σε σημείο μάλιστα που η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να αναβάλει το επικείμενο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο.

Ο Μπλίνκεν επρόκειτο να έχει συναντήσεις στο Πεκίνο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αυτή θα ήταν η πρώτη ανάλογη επίσκεψη κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη εδώ και πέντε χρόνια. Αλλά η παρουσία του μπαλονιού -το οποίο το Πεντάγωνο αποφάσισε να μην καταρρίψει- οδήγησε τους αξιωματούχους να αποφασίσουν ότι το να ταξιδέψει τώρα θα έστελνε λάθος μήνυμα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν από το Bloomberg να μην κατονομαστούν.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι είχε μετακινηθεί προς τα ανατολικά και βρισκόταν πάνω από τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν τους ισχυρισμούς της Κίνας ότι δεν χρησιμοποιείται για παρακολούθηση.

Ο ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πού ακριβώς βρισκόταν το μπαλόνι ή αν υπήρχε σκέψη για την κατάρριψή του. Ο στρατός είχε αποκλείσει αυτή την επιλογή, είχαν πει αξιωματούχοι, λόγω των πιθανών κινδύνων για τους ανθρώπους στο έδαφος.

Διεθνή
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM