Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι «χαίρει άκρας υγείας»

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΓΕΙΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ξανά την Παρασκευή (2/1) ότι η υγεία του είναι «τέλεια» λέγοντας για άλλη μια φορά ότι είχε εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια γνωστική εξέταση.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μία περίοδο που η κατάσταση της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ εξακολουθεί να γίνεται θέμα συζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι υποστήριξε ο Τραμπ

«Οι γιατροί του Λευκού Οίκου μόλις ανακοίνωσαν ότι είμαι σε 'ΤΕΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ' και ότι 'ΕΣΚΙΣΑ' (δηλαδή, απάντησα σωστά στο 100% των ερωτήσεων) για τρίτη φορά στη σειρά στην Γνωστική μου Εξέταση», έγραψε ο 79χρονος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος πρόεδρος που δέχτηκε να κάνει το συγκεκριμένο γνωστικό τεστ, κάτι που θεωρεί απαραίτητο ότι πρέπει να κάνουν όσοι διοικούν τις ΗΠΑ, καθώς δεν γίνεται να είναι επικεφαλής «άνθρωποι «ΗΛΙΘΙΟΙ» και ΑΝΙΚΑΝΟΙ».

Τα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, του πιο ηλικιωμένου υποψηφίου που εξελέγη πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, επανήλθαν τις τελευταίες εβδομάδες από άρθρα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία οι ρυθμοί του επιβραδύνονται.

Ο Ρεπουπλικάνος φάνηκε επίσης να πασχίζει να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά στη διάρκεια πρόσφατων δημόσιων εκδηλώσεων και θεάθηκε με αιματώματα στο δεξί χέρι και πρησμένους αστραγάλους.

Απάντησε στις επικρίσεις χθες, Πέμπτη, σε συνέντευξη στη Wall Street Journal, όπου απέδωσε τα εμφανή αιματώματα στο χέρι του στη δόση ασπιρίνης που λαμβάνει καθημερινά.

«Λένε ότι η ασπιρίνη είναι καλή για την αραίωση του αίματος και εγώ δεν θέλω πηχτό αίμα να ρέει στην καρδιά μου. Θέλω ωραίο, αραιό αίμα να κυλάει στην καρδιά μου» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, δικαιολογώντας την ημερήσια λήψη των 325 χιλιοστογράμμων ασπιρίνης που παίρνει, πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που του συνιστούν οι γιατροί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM