Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί ανοιχτά την Apple - 25% δασμοί αν δεν κατασκευάζει iPhones στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί ανοιχτά την Apple - 25% δασμοί αν δεν κατασκευάζει iPhones στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ.: EPA
0

Νέα πυρά εξαπέλυσε κατά της Apple ο Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας αυτή την φορά τον τεχνολογικό κολοσσό με δασμούς 25%.

Σε νέα ανάρτησή του -στην πλατφόρμα του- Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά από την Apple όχι μόνο να πουλά αλλά και να κατασκευάζει τα iPhones στις ΗΠΑ, αλλιώς απειλεί ανοιχτά με δασμούς 25%.

«Tα iPhones τους που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι στην Ινδία ή οπουδήποτε αλλού. Έχω ενημερώσει προ πολλού τον Tim Cook της Apple ότι αναμένω ότι τα iPhones τους που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι στην Ινδία ή οπουδήποτε αλλού» ξεκαθάρισε στην ανάρτησή του.

«Εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε η Apple θα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 25% δασμούς στις ΗΠΑ» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Κατάρ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη δυσσαρέσκιά του για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, σχετικά με το σχέδιο της εταιρείας να κατασκευάσει iPhones που πρόκειται να πωληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε νεόκτιστα εργοστάσια στην Ινδία.

«Είχα ένα μικρό πρόβλημα με τον Tim Cook. Του είπα, "Tim, είσαι φίλος μου. Σου φέρθηκα πολύ καλά. Έρχεσαι με 500 δισεκατομμύρια δολάρια." Αλλά τώρα ακούω ότι χτίζεις στην Ινδία. Δεν θέλω να χτίζεις στην Ινδία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Tim Cook συναντήθηκε ξανά με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται ο λόγος της συνάντησής τους. 

Με πληροφορίες από ΒBC, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM