Ο νέος δήμαρχος στο Γκουανάμπι της Βραζιλίας προκάλεσε οργή και ειρωνείες καθώς παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης στο Θεό

Ο νέος δήμαρχος στο Γκουανάμπι της Βραζιλίας προκάλεσε οργή και ειρωνείες καθώς παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης στο Θεό Facebook Twitter
0

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο δήμαρχος του Γκουανάμπι, στη Βραζιλία, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, την Πρωτοχρονιά, ήταν να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης του στον Θεό. Το δεύτερο, να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες του για αυτήν του την απόφαση.


Το διάταγμα άφησε άφωνους τους κατοίκους της πόλης, προκάλεσε οργισμένες ή ειρωνικές αντιδράσεις στα social media και ο τοπικός εισαγγελέας ζήτησε την έναρξη μιας δικαστικής διαδικασίας για την ακύρωση του αντισυνταγματικού διατάγματος.


«Εγώ, ο Ζάιρο Μαγκαλιάες, διορισμένος εκ Θεού, εκλεγμένος με τη λαϊκή ψήφο για τη θητεία του 2017-20, διατάσσω την παράδοση των κλειδιών αυτού του δήμου του Γκουανάμπι στον Θεό».  ανέφερε στο κείμενό του ο νέος δήμαρχος της πόλης των 85.000 κατοίκων στην Πολιτεία της Μπαΐα, στη βορειοανατολική Βραζιλία.

«Κηρύσσω ότι αυτή η πόλη ανήκει στον Θεό», πρόσθεσε ο Μαγκαλιάες, που προέρχεται από το κεντρώο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSB), στο διάταγμα υπ. αριθμόν 1 που έδωσε στη δημοσιότητα στις 2 Ιανουαρίου.


Υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη, ο δήμαρχος ακύρωσε «εξ ονόματος του Θεού τις συμφωνίες με κάθε άλλη θεότητα» και προειδοποίησε ότι «οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο του σκότους θα δώσουν λόγο στον Ιησού Χριστό της Ναζαρέτ» αυτοπροσώπως.


Το διάταγμα προκάλεσε σάλο, δεδομένου και ότι ο δήμαρχος δεν είχε προβάλει καθόλου τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.


Μετά τα καυστικά σχόλια, ο Μαγκαλιάες υπαναχώρησε και ζήτησε συγγνώμη από όσους προσέβαλε. Ορκίστηκε μάλιστα ότι δεν είχε σκοπό να ακυρώσει το λαϊκό κράτος και υποσχέθηκε ότι θα διοικήσει την πόλη χωρίς καμία διάκριση.


Η Βραζιλία είναι λαϊκό κράτος μολονότι το Σύνταγμά της κάνει αναφορά στον Θεό. Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Καθολικοί, όμως οι Ευαγγελικές εκκλησίες αυξάνονται συνεχώς στη χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM