Το σόου του Μπρους Σπρίνγκστιν είναι αυτό που θα ανοίξει την «αυλαία» στο Μπρόντγουεϊ την επόμενη εβδομάδα, μετά το κλείσιμο λόγω της πανδημίας, αλλά θα μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν κάνει εμβόλια που έχουν εγκρίνει οι αμερικανικές αρχές. 

 

Το «Springsteen on Broadway» έχει υιοθετήσει αυστηρούς κανόνες σε ό,τι αφορά στο κοινό. Για να μπουν, οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν κάνει ένα από τα τρία εμβόλια για τον κορωνοϊό τα οποία έχει εγκρίνει η FDA. Δηλαδή το σκεύασμα των Pfizer/ BioNTech, εκείνο της Moderna ή το εμβόλιο της Johnson & Johnson. 

 

Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca- η χρήση του οποίου δεν έχει εγκριθεί ακόμη στις ΗΠΑ αλλά χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες χώρες- δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη «ζεστή βραδιά με τον Μπρους, την κιθάρα του, ένα πιάνο και τις ιστορίες του», όπως περιγράφουν την παράσταση οι παραγωγοί. 

 

Τα νέα αυτά δεν προκάλεσαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό στον Καναδά, όπου χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca. «Το σόου πρέπει να συνεχίσει. Αλλά αν έχετε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, δεν είστε καλεσμένοι», έγραψε η Toronto Star. 

 

Οι ιδιοκτήτες του θεάτρου εξήγησαν ότι αυτή η προϋπόθεση τέθηκε «κατά τις οδηγίες της πολιτείας της Νέας Υόρκης». Παράλληλα διευκρίνισαν ότι η μόνη εξαίρεση θα αφορά παιδιά έως 16 ετών, που θα πρέπει να παρουσιάσουν απόδειξη πρόσφατου αρνητικού τεστ κορωνοϊού και να συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένο ενήλικο. 

 

Το «Springsteen on Broadway» θεωρείται ένα τεστ για το ευρύτερο άνοιγμα του Μπρόντγουεϊ, αν και πολλές παραστάσεις δεν σχεδιάζουν να σηκώσουν αυλαία πριν από τον Σεπτέμβριο, ή και αργότερα. 

 

Με πληροφορίες από Guardian