Ο Μπιλ Κόσμπι καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στην έπαυλη του Playboy

κόσμπι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/TRACIE VAN AUKEN
0

Ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση μίας 16χρονης στην έπαυλη του Playboy το 1975, μετά από μία μακρά δικαστική διαδικασία. 

Οι ένορκοι του δικαστηρίου του Λος Άντζελες αποφάνθηκαν υπέρ της Τζούντι Χουθ, η οποία είναι σήμερα 64 ετών. Στο θύμα εκδικάστηκε αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων. 

Ο Κόσμπι, όπως αναφέρθηκε, γνώριζε πως η Χουθ ήταν ανήλικη αλλά την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή. 

Η απόφαση ολοκληρώνει μία από τις τελευταίες εναπομείνασες νομικές αξιώσεις κατά του 84χρονου, τον οποίο περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις επί σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η 64χρονη επεσήμανε πως η ίδια και μία φίλη της γνώρισαν τον Κόσμπι σε ένα πάρκο και, αργότερα, ο κωμικός την πήγε στην έπαυλη. Κατάθεσε πως ο 37χρονος, τότε, της επιτέθηκε και την εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Ο ηθοποιός το έχει αρνηθεί κατηγορηματικά. 

Η μηνύτρια είχε, αρχικά, αναφέρει πως το περιστατικό έλαβε το 1974, όταν ήταν 15, στη συνέχεια ωστόσο παραδέχθηκε πως έκανε λάθος για το χρονικό πλαίσιο και είπε ότι σημειώθηκε έναν χρόνο αργότερα. 

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη διαδικασία, και στην κατάθεσή του, μέσω βίντεο, ισχυρίστηκε πως δεν θυμόταν την μηνύτρια. Συμπλήρωσε, δε, πως δεν θα μπορούσε να έχει κάνει αυτά για τα οποία τον κατηγορεί καθώς δεν θα επιδίωκε τίποτα με κάποια ανήλικη. 

Η δικηγόρος του επιχείρησε να στήσει τη μάρτυρα στον τοίχο, σε πολλές περιπτώσεις, ενώ κατήγγειλε και την αλλαγή του χρόνου.

Εκπρόσωπος του Κόσμπι έκανε γνωστό πως θα κατατεθεί έφεση κατά της απόφασης, αλλά έκανε λόγο για «πελώρια νίκη» του ηθοποιού καθώς η 64χρονη είχε καταθέσει μήνυση ύψους 8 εκατομμυρίων. 

Η δικηγόρος του θύματος ευχαρίστησε τους ενόρκους για την απόφασή τους και την ίδια την 64χρονη για «το κουράγιο και τις πολλές θυσίες της για την απονομή Δικαιοσύνης». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM