Ο Μπιλ Κλίντον ζητά να αποφυλακιστούν οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ

Ο Μπιλ Κλίντον ζητά να αποφυλακιστούν οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση να αποφυλακιστούν δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που κρατούνται από τις αρχές της Μιανμάρ.

«Η ελευθερία του Τύπου είναι κρίσιμη για μια ελεύθερη κοινωνία—η φυλάκιση δημοσιογράφων οπουδήποτε στον κόσμο είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως», ανέφερε ο Κλίντον σε ανάρτησή του στο Twitter.


Η Μιανμάρ κατηγορεί τους δύο δημοσιογράφους του Reuters, τον Ουά Λόουν, 31 ετών, και τον Κέι Σου Όου, 27 ετών, ότι παραβίασαν τον Νόμο περί Κρατικών Μυστικών, που χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Οι δύο ρεπόρτερ αναμένεται να προσαχθούν ξανά ενώπιον δικαστηρίου στη Γιανγκόν αύριο Τετάρτη. Θα πρόκειται για τη δεύτερη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεσή τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM