Ο Μπιλ Κλίντον ζητά να αποφυλακιστούν οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ

Ο Μπιλ Κλίντον ζητά να αποφυλακιστούν οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση να αποφυλακιστούν δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που κρατούνται από τις αρχές της Μιανμάρ.

«Η ελευθερία του Τύπου είναι κρίσιμη για μια ελεύθερη κοινωνία—η φυλάκιση δημοσιογράφων οπουδήποτε στον κόσμο είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως», ανέφερε ο Κλίντον σε ανάρτησή του στο Twitter.


Η Μιανμάρ κατηγορεί τους δύο δημοσιογράφους του Reuters, τον Ουά Λόουν, 31 ετών, και τον Κέι Σου Όου, 27 ετών, ότι παραβίασαν τον Νόμο περί Κρατικών Μυστικών, που χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Οι δύο ρεπόρτερ αναμένεται να προσαχθούν ξανά ενώπιον δικαστηρίου στη Γιανγκόν αύριο Τετάρτη. Θα πρόκειται για τη δεύτερη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεσή τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM