LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Ο Μπάιντεν υπόσχεται «τέλος στην εποχή του σκότους» - Η ομιλία στο συνέδριο των Δημοκρατικών [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Μπάιντεν υπόσχεται «τέλος στην εποχή του σκότους» - Η ομιλία στο συνέδριο των Δημοκρατικών [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Τζο Μπάιντεν, δεσμεύθηκε να γυρίσει τη σελίδα του «φόβου» και των «διχασμών» που γνωρίζει η χώρα του, να βάλει τέλος σε «αυτή την εποχή σκότους στην Αμερική».

Ο Μπάιντεν έκανε το σχόλιο αυτό εκφωνώντας την ομιλία με την οποία ολοκληρώνεται το εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, αποδεχόμενος και τυπικά το βράδυ της Πέμπτης (το πρωί σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Θα αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μακάρι η Ιστορία να μπορέσει να πει ότι το τέλος αυτού του κεφαλαίου του αμερικανικού σκότους άρχισε εδώ, απόψε», είπε, «αυτή είναι μια μάχη που την κερδίσουμε, και θα το κάνουμε μαζί. Σας το υπόσχομαι».


Κατηγορώντας τον Τραμπ ότι «βύθισε την Αμερική στο σκοτάδι εδώ και πολύ καιρό», ότι προκάλεσε «πολλή οργή, πολύ φόβο, πολλούς διχασμούς», ο κεντρώος Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, «εδώ και τώρα, σας το υπόσχομαι: εάν με εμπιστευτείτε και μου αναθέσετε την προεδρία, θα φροντίζω να βγάζω το καλύτερο από μέσα μας, όχι το χειρότερο. Θα είμαι σύμμαχος του φωτός, όχι του σκότους».

«Αυτό είναι ένα σπουδαίο έθνος, είμαστε καλός και αξιοπρεπής λαός», συνέχισε. Υποσχέθηκε εξάλλου ότι θα θέσει σε εφαρμογή εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού την «πρώτη ημέρα» της ενδεχόμενης θητείας του. Ακόμη, δήλωσε ότι η «εποχή των ερωτοτροπιών με δικτάτορες θα έχει παρέλθει» ανεπιστρεπτί εάν επικρατήσει τον Νοέμβριο.

 

«Θα είμαι ένας πρόεδρος αλληλέγγυος προς τους συμμάχους και τους φίλους μας, και θα το πω καθαρά στους αντιπάλους μας: η εποχή των ερωτοτροπιών με τους δικτάτορες παρήλθε», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

«Επί προεδρίας Μπάιντεν, η Αμερική δεν θα κλείνει τα μάτια αν η Ρωσία επικηρύσσει Αμερικανούς στρατιώτες. Δεν θα ανέχεται ξένες επεμβάσεις» στις εκλογές, συμπλήρωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, δεσμευόμενος ότι θα υπερασπίζεται «τα ανθρώπινα δικαιώματα» και την «αξιοπρέπεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/dpa/Reuters

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM
BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM