Ο Μπάιντεν λέει πως έκανε «λάθος» όταν κάλεσε να μπει ο Τραμπ στο «στόχαστρο»

Ο Μπάιντεν λέει πως έκανε «λάθος» όταν κάλεσε να μπει ο Τραμπ στο «στόχαστρο» Facebook Twitter
φωτ.: EΡA
0

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε χθες Δευτέρα πως έκανε «λάθος» όταν είπε πως είναι καιρός ο Ντόναλντ Τραμπ να μπει στο «στόχαστρο», κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δωρητές της παράταξής του στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του, με τον οποίο αναμένεται να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Είναι καιρός ο Τραμπ να μπει στο στόχαστρο», είπε ο κ. Μπάιντεν σε συνομιλία του με δωρητές των Δημοκρατικών την 8η Ιουλίου. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε επικρίθηκε με έντονο τρόπο μετά την απόπειρα κατά της ζωής του κ. Τραμπ το Σάββατο στην Πενσιλβάνια. «Ήταν λάθος που χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη», αναγνώρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC. «Εννοούσα να επικεντρωθούμε σ’ αυτόν, στο τι κάνει, στα μέτρα που προτείνει, στα ψέματα που είπε στο ντιμπέιτ», πρόσθεσε.

Μετά την επίθεση ενόπλου που τραυμάτισε ελαφρά τον Τραμπ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος ζητεί να «ηρεμήσει» το πολιτικό κλίμα.

Ωστόσο χθες επιδίωξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εξηγώντας τη λεπτή θέση του έναντι του αντιπάλου του. «Πώς μιλάς για την απειλή για τη δημοκρατία μας, που είναι αληθινή όταν ένας (σ.σ. πρώην) πρόεδρος λέει πράγματα όπως αυτά που λέει εκείνος; Δεν λες τίποτα, επειδή αυτό μπορεί να υποκινήσει κάποιον;». Διαβεβαίωσε επίσης πως δεν χρησιμοποιεί ρητορική ανάλογη του αντιπάλου του. «Δεν χρησιμοποιώ εγώ τέτοια ρητορική. Ο αντίπαλός μου καταφεύγει σε αυτή τη ρητορική, μιλάει για ‘σφαγείο’ αν ηττηθεί» στις εκλογές, επέμεινε ο κ. Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM
UPS ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης
THE LIFO TEAM