Ο Μακρόν θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον Μάιο παρά τη διπλωματική ένταση

Ο Μακρόν θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον Μάιο παρά τη διπλωματική ένταση Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον Μάιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Όπως σημείωσε, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένας «ειλικρινής» διάλογος με τη Μόσχα, παρά τις κατηγορίες για τη ρωσική εμπλοκή στην απόπειρα δηλητηρίασης με νευροτοξικό παράγοντα του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

«Πρέπει να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Λε Ντριάν, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Μόσχα θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο Μακρόν αναμένεται να συμμετάσχει τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη σε ένα οικονομικό φόρουμ, παρά τη διπλωματική ένταση.

Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στην πόλη Σάλσμπερι και σε αντίποινα δυτικές χώρες έχουν απελάσει από το έδαφός του περίπου 130 Ρώσους διπλωμάτες, αν και η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM