Ο Μακρόν θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον Μάιο παρά τη διπλωματική ένταση

Ο Μακρόν θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον Μάιο παρά τη διπλωματική ένταση Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον Μάιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Όπως σημείωσε, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένας «ειλικρινής» διάλογος με τη Μόσχα, παρά τις κατηγορίες για τη ρωσική εμπλοκή στην απόπειρα δηλητηρίασης με νευροτοξικό παράγοντα του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

«Πρέπει να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Λε Ντριάν, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Μόσχα θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο Μακρόν αναμένεται να συμμετάσχει τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη σε ένα οικονομικό φόρουμ, παρά τη διπλωματική ένταση.

Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στην πόλη Σάλσμπερι και σε αντίποινα δυτικές χώρες έχουν απελάσει από το έδαφός του περίπου 130 Ρώσους διπλωμάτες, αν και η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM