Ο Μαδούρο φτιάχνει το δικό του bitcoin που θα λέγεται «Petro»

Ο Μαδούρο φτιάχνει το δικό του bitcoin που θα λέγεται «Petro» Facebook Twitter
EPA
1

Αν μη τι άλλο, ο Νικολάς Μαδούρο είναι ευφάνταστος. Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας δεν σταματάει να δημιουργεί σχέδια διάσωσης. 

Τώρα, έρχεται με μια νέα ιδέα που έχει να κάνει με ψηφιακό νόμισμα, κάτι σαν το Bitcoin, μόνο που αυτός θα το ονομάσει «Petro». 

Κατά τη διάρκεια ενός πεντάωρου τηλεοπτικού διαγγέλματος ανακοίνωσε τη δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος ως απάντηση στον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Βενεζουέλα από τις χώρες της Δύσης και κυρίως τις ΗΠΑ.

Σε τηλεοπτική του ανακοίνωση ο Μαδούρο είπε ότι το νέο cryptocurrency θα επιτρέψει στη Βενεζουέλα να προχωρήσει σε θέματα νομισματικής κυριαρχίας, να προβαίνει σε οικονομικές συναλλαγές και να «υπερνικήσει τον οικονομικό αποκλεισμό».


«Ο 21ος αιώνας έχει φτάσει» είπε χαρακτηριστικά.

Το ψηφιακό νόμισμα θα στηρίζεται στα αποθεματικά της χώρας σε χρυσό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και διαμάντια. Όπως είναι γνωστό, η οικονομία της Βενεζουέλας έχει πληγεί από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τον καταποντισμό του νομίσματός της, μπολίβαρ.

Η εν λόγω κίνηση γίνεται την ώρα που το διεθνές ενδιαφέρον για το Bitcoin και η αξία του βρίσκονται στα ύψη.

Κάποιοι οικονομολόγοι εκτιμούν πως σκοπός του Μαδούρο είναι να αποπληρώνει το εξωτερικό χρέος της Βενεζουέλας (140 δισ. δολαρίων) με Petros, ενώ επιδιώκει αναδιάρθρωσή του.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση έσπευσε να υπενθυμίσει ότι μια τέτοια κίνηση απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου αμφιβάλοντας εάν το petro θα δει κυκλοφορήσει ποτέ.

Mε πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ