Ο Κάρατζιτς άσκησε έφεση κατά της καταδίκης του σε ισόβια

Ο Κάρατζιτς άσκησε έφεση κατά της καταδίκης του σε ισόβια Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς άσκησε σήμερα έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου του ΟΗΕ να αυξήσει σε ισόβια την αρχική ποινή κάθειρξης 40 ετών που του είχε επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως η ποινή είχε επιβληθεί στον Ράντοβαν Κάρατζιτς, πρώην πολιτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, για εγκλήματα που διέπραξε στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-95).

«Ο πρόεδρος Ράντοβαν Κάρατζιτς ασκεί έφεση στην καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη που ανακοινώθηκε σε βάρος του» στις 20 Μαρτίου, δηλώνει ο συνήγορός του Πίτερ Ρόμπινσον σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από τον Μηχανισμό Διεθνών Ποινικών Δικαστηρίων (MICT).

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς θεωρείται ένας από τους βασικούς υπεύθυνους, και αυτός που έδωσε την πολιτική κάλυψη μαζί με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το καλοκαίρι 1995 όταν 8.000 μουσουλμάνοι άνδρες και αγόρια βρήκαν το θάνατο.

Πρωτόδικα o Κάρατζιτς κρίθηκε ένοχος για δέκα αδικήματα μεταξύ των οποίων γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM