Ο Καντίροφ στέλνει τους ανήλικους γιους του να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Ο Καντίροφ στέλνει τους ανήλικους γιους του να πολεμήσουν στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL
0

Ο Τσετσένος ηγέτης, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε πως οι τρεις έφηβοι γιοι του θα ταξιδέψουν σύντομα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. Τα παιδιά του είναι ηλικίας 14, 15 και 16 ετών. 

Ο στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του πολέμου, ωστόσο προ ημερών είχε κατακρίνει τις αποτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο των μαχών. Μετά την απώλεια της στρατηγικής πόλης Λιμάν είχε ζητήσει να «ξηλωθεί» ο επικεφαλής των δυνάμεων στην περιοχή και είχε φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να προτείνει στον Πούτιν τη χρήση πυρηνικών όπλων χαμηλής ισχύος. 

Ενημερώνοντας για την απόφαση να ταξιδέψουν οι ανήλικοι στην Ουκρανία, επεσήμανε πως ένας πατέρας πρέπει να μαθαίνει στους γιους του πώς να προστατεύουν την οικογένειά, τον λαό και την πατρίδα τους. 

Σε μακροσκελές μήνυμά του στο Telegram, ο Καντίροφ επεσήμανε πως οι γιοι του έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση από πολύ μικρή ηλικία και είναι πλέον καιρός να αποκτήσουν εμπειρία από μία πραγματική σύρραξη. 

Κατήγγειλε, παράλληλα, τα «κούφια λόγια» όσων υποστηρίζουν πως τα αγαπημένα του πρόσωπα δεν έχουν καμία συμμετοχή στον πόλεμο. Στην ίδια ανάρτηση είχε συμπεριλάβει και ένα βίντεο με τους γιους του να εξασκούνται με διάφορα όπλα. 

Η Ρωσία, να σημειωθεί, έχει υπογράψει συμφωνία με τα Ηνωμένα Έθνη που απαγορεύει στους ανηλίκους να λαμβάνουν μέρος στις εχθροπραξίες. Η χρήση παιδιών κάτω των 15 ετών στον πόλεμο θεωρείται έγκλημα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ωστόσο, η Μόσχα δεν αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του. 

Ο Καντίροφ είναι στην εξουσία της Τσετσενίας από το 2007, όταν και ορίστηκε πρόεδρος από τον ίδιο τον Πούτιν. Αλλά, καταγγέλλεται πως εξουσιάζει με «σιδηρά πυγμή» και επιτρέπει την «άνθηση» των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ