Ο Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε πως άλλαξε τη διαθήκη του

Ο Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε πως άλλαξε τη διαθήκη του Facebook Twitter
Ο Γουόρεν Μπάφετ - Φωτ.: EPA
0

Ο Γουόρεν Μπάφετ έκανε αλλαγές στη διαθήκη του και στον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί η περιουσία του μετά το θάνατό του.

Ο 93χρονος Μπάφετ, πρόεδρος της Berkshire Hathaway, δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι έχει κάνει αλλαγές ξαναδουλέψει τη διαθήκη του - και ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις δωρεές προς το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς μετά τον θάνατό του. Θα τοποθετήσει την περιουσία του σε ένα νέο φιλανθρωπικό καταπίστευμα που θα εποπτεύεται από τα τρία παιδιά του, είπε.

«Το Ίδρυμα Γκέιτς δεν θα έχει χρήματα μετά το θάνατό μου», δήλωσε ο Μπάφετ στην αμερικανική εφημερίδα.

Ο Μπάφετ είπε στη WSJ ότι έχει αλλάξει αρκετές φορές τη διαθήκη του και συνέταξε το νεότερο σχέδιο λόγω της εμπιστοσύνης που έχει στις αξίες των παιδιών του και στον τρόπο με τον οποίο θα διανείμουν τον πλούτο του. Κάθε ένα από τα παιδιά του Μπάφετ έχει τις δικές του φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στο παρελθόν, ο Μπάφετ είχε δηλώσει ότι στη διαθήκη του αναφέρεται πως πάνω από το 99% της περιουσίας του προορίζεται για φιλανθρωπική χρήση στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και στα τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα που συνδέονται με την οικογένειά του: το Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, το Ίδρυμα Sherwood, το Ίδρυμα Howard G. Buffett και το Ίδρυμα NoVo.

Προς το παρόν, πάντως, ο Μπάφετ φαίνεται ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τις εν ζωή δωρεές προς το Ίδρυμα Γκέιτς.

Με πληροφορίες από WSJ, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM