Ο Ερντογάν ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους από το βήμα του ΟΗΕ

Ο Ερντογάν ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτοπυς από το βήμα του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πάντα οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία εξέφραζαν ειλικρινείς εκφράσεις για δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Το μοντέλο της ομοσπονδίας έχει πλέον χάσει εντελώς την εγκυρότητά του. Καλώ για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να δημιουργήσει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κατά τα άλλα ο Ερντογάν εκφράστηκε εναντίον του Ισραήλ για τα πεπραγμένα στη Γάζα, λέγοντας ότι σφαγιάζει εδώ και περίπου ένα χρόνο Παλαιστινίους, ενώ χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τον Νετανιάχου «Χίτλερ». «Ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων, η Γάζα έχει γίνει το μεγαλύτερο νεκροταφείο γυναικών και παιδιών στον κόσμο», είπε. «Η ανθρωπιά και η αλήθεια πεθαίνουν στη Γάζα. Οι ελπίδες της ανθρωπότητας να ζήσει σε έναν πιο δίκαιο κόσμο πεθαίνουν μία προς μία. Ρωτάω ανοιχτά. Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Δεν είναι άνθρωποι στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη; Τα παιδιά της Παλαιστίνης δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν στους δρόμους;»

«Καλώ τα κράτη που δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη να την αναγνωρίσουν το συντομότερο δυνατό. Ακόμα κι αν κάποιοι ενοχλούνται ή κάποιοι μας στοχοποιήσουν, θέλω να πω μερικές αλήθειες εξ ονόματος της ανθρωπότητας στην κοινή πλατφόρμα της ανθρωπότητας. Διεθνής ειρήνη και η ασφάλεια δεν πρέπει να αφεθεί στις ιδιοτροπίες 5 χωρών», είπε ο Ερντογάν.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον ισραηλινό λαό. Το πρόβλημά μας είναι με τις πολιτικές σφαγής της ισραηλινής κυβέρνησης», είπε ο Ερντογάν.

Αναφορικά με τη Συρία, ο Ερντογάν είπε: «Στο 14ο έτος της σύγκρουσης, η Συρία δυστυχώς απέχει ακόμη πολύ από τη σταθερότητα. Ελπίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση. Ενώ το γειτονικό μας Ιράκ συνεχίζει τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας, λαμβάνει αποφασιστικά βήματα για την επανένταξη στην περιοχή του. Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιηθούν έργα όπως το έργο του Αναπτυξιακού Δρόμου. Αυτά εξαρτώνται από την εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στο Ιράκ, ειδικά του PKK». 

Σχολίασε και την κατάσταση στην Ουκρανία: «Η ειρήνη στην Ουκρανία είναι ακόμα μακριά. Καθώς ο αγώνας των εξοπλισμών επιταχύνεται, ο χώρος για διπλωματία στενεύει», ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν: «Υποστηρίζουμε την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας και ελπίζουμε ότι το έργο θα οδηγήσει σε καλά νέα το συντομότερο δυνατό».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM