Ο Ερντογάν ζητά από τη Νέα Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή

Ο Ερντογάν ζητά από τη Νέα Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή Facebook Twitter
EPA
0

O Tαγίπ Ερντογάν ζήτησε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας να επαναφέρει τη θανατική ποινή, ώστε να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο ο Μπρένταν Τάραντ, ο Αυστραλός δράστης της επίθεσης στα τεμένη. 

«Σκότωσες με αποτρόπαιο τρόπο 50 από τα αδέρφια μας. Θα πληρώσεις. Αν δεν το κάνει η Νέα Ζηλανδία θα το κάνουμε εμείς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε προεκλογική του συγκέντρωση στη βόρεια Τουρκία. 

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως ήταν λάθος της χώρας του που κατάργησε τη θανατική ποινή πριν 15 χρόνια και πως η Νέα Ζηλανδία πρέπει να προχωρήσει στις νομοθετικές αλλαγές ώστε ο Τάραντ να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της εκτέλεσης. 

«Αν το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας δεν το κάνει θα συνεχίσω διαρκώς να τους το ζητώ. Πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις», τόνισε.  

Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Τούρκος πρόεδρος μετέδωσε αποσπάσματα από το σκηνικό των φόνων που ανέβασε ο δράστης στο Facebook. Επίσης, διάβασε αποσπάσματα από το «μανιφέστο» του Τάραντ. 

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Ουίνστον Πίτερες, του υπουργού Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, που είπε στον Τούρκο ομόλογο του πως η προβολή του βίντεο μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για όσους Νεοζηλανδούς βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ο Ερντογάν στις ομιλίες του πρόσθεσε πως ο δράστης απείλησε τη χώρα του και τον ίδιο και πως ήθελε να διώξει τους Τούρκους από το κομμάτι της ευρωπαϊκής Τουρκίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM