Ο Ερντογάν υπόσχεται την κατασκευή τουρκικών αυτοκινήτων έως το 2021

Ο Ερντογάν υπόσχεται την κατασκευή τουρκικών αυτοκινήτων έως το 2021 Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου που θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Τουρκία έως το 2021.

Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι θα είναι ο πρώτος στη σειρά που θα αγοράσει ένα από τα νέα οχήματα. Η Τουρκία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Τα οχήματα κατασκευάζονται από διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες, συνήθως μέσω κοινοπραξιών με τοπικούς εταίρους.


Εδώ και καιρό το κυβερνών κόμμα του Τούρκου προέδρου, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), συμπεριλαμβάνει στους στόχους του την παραγωγή ενός εγχώριου αυτοκινήτου.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι μια κοινοπραξία πέντε εταιρειών –μεταξύ αυτών η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Turkcell και η μητρική εταιρεία του ομίλου Vestel, η Zorlu Holding – έχει επιλεγεί προκειμένου να αναλάβει την παραγωγή του αυτοκινήτου. Ο ίδιος μίλησε για «πέντε θαρραλέους συντρόφους».


«Δεν θέλουμε να υπάρξει καμία καθυστέρηση σε αυτό το σχέδιο και δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε απώλεια χρόνου» υπογράμμισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το πρωτότυπο θα ολοκληρωθεί έως το 2019 το αργότερο.
«Θα είμαι ο πρώτος που θα αγοράσει το νέο αυτό αυτοκίνητο, υπό την προϋπόθεση να το πληρώσω» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.


ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM