ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Ερντογάν θέλει να ελέγξει τα social media- Με νόμο, μετά τις προσβολές σε βάρος της κόρης του

Ο Ερντογάν θέλει να ελέγξει τα social media- Με νόμο, μετά τις προσβολές σε βάρος της κόρης του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Turkish Presidency
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα εισάγει κανόνες για τον έλεγχο των social media, ενώ απείλησε ακόμη και με κλείσιμο της πλατφόρμες, έπειτα από τις προσβολές σε βάρος της οικογένειάς του.

Ο γαμπρός του Ερντογάν, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε την Τρίτη μέσω Twitter ότι γεννήθηκε το τέταρτο παιδί του. Έπειτα από αυτή την ανάρτηση, κάποιοι χρήστες προσέβαλαν τη σύζυγο του Αλμπαϊράκ- και κόρη του Ερντογάν- Εσρά.

Οι χρήστες 11 εκ των 19 λογαριασμών που κρίθηκε ότι δημοσίευσαν περιεχόμενο που προσέβαλε τον Αλμπαϊράκ και την οικογένειά του συνελήφθησαν ήδη, ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία. Στο μεταξύ ο Ερντογάν ξέσπασε κατά των social media- και όχι μόνο- μιλώντας στα μέλη του κόμματός του, του AKP.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα θεσπιστούν νέοι κανόνες, για τον έλεγχο της χρήσης των social media και έκανε λόγο για αύξηση των «ανήθικων ενεργειών» στις πλατφόρμες τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης τέτοιων κανονισμών.

«Καταλαβαίνετε τώρα γιατί είμαστε ενάντια στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube, το Twitter και το Netflix; Αυτές οι πλατφόρμες δεν ταιριάζουν σε αυτό το έθνος. Θέλουμε να τις κλείσουμε, να τις ελέγξουμε, φέρνοντας νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο το ταχύτερο δυνατό», τόνισε ο Ερντογάν.

Τον προηγούμενο μήνα η Άγκυρα είχε επικρίνει σφοδρά το Twitter, μετά την ανακοίνωση ότι η πλατφόρμα έκλεισε πάνω από 7.000 λογαριασμούς που υποστήριζαν τον Ερντογάν. Η Τουρκία κατηγόρησε την εταιρεία ότι συκοφαντεί την κυβέρνηση και πως προσπαθεί να ανασχεδιάσει την τουρκική πολιτική.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα υποχρεωθούν να ορίσουν αντιπροσώπους στην Τουρκία, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε νομικά αιτήματα τα οποία- υποστήριξε- αυτή τη στιγμή αγνοούνται.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και θα εφαρμόσουμε απαγορεύσεις στην πρόσβαση και νομικές και οικονομικές κυρώσεις μετά την ολοκλήρωση του κανονισμού», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όμως, ο διευθυντής επικοινωνιών του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, υποστήριξε πως οι δηλώσεις του προέδρου απομονώθηκαν και συμπλήρωσε ότι το ζητούμενο από τις εταιρείες είναι να ανοίξουν γραφεία στην Τουρκία. «Είναι μάταιη η προσπάθεια να παρουσιαστεί η προσέγγιση του προέδρου μας ως καταπιεστική και υπέρ των απαγορεύσεων», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πρώην Rolling Stone κατηγορεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Ν. Υόρκης ότι εκθέτει την κλεμμένη κιθάρα του

Διεθνή / Ένας πρώην Rolling Stone κατηγορεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Ν. Υόρκης ότι εκθέτει την κλεμμένη κιθάρα του

Η κιθάρα, γνωστή και ως «Keithburst», ανήκε τη δεκαετία του ’60 στον Κιθ Ρίτσαρντς, ενώ στη συνέχεια την έπαιξαν κι άλλοι κορυφαίοι κιθαρίστες, όπως ο Έρικ Κλάπτον και ο Τζίμι Πέιτζ
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Χέμσγουορθ εξηγεί πώς η διάγνωση υψηλού κινδύνου Αλτσχάιμερ τον έκανε να αναθεωρήσει

Διεθνή / Ο Κρις Χέμσγουορθ εξηγεί πώς η διάγνωση υψηλού κινδύνου Αλτσχάιμερ τον έκανε να αναθεωρήσει

Ο Αυστραλός ηθοποιός μιλά για την αποκάλυψη ότι φέρει δύο αντίγραφα του γονιδίου APOE4, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης της ασθένειας, και πώς αυτή η γνώση επηρέασε τις επιλογές του
LIFO NEWSROOM
Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Διεθνή / Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και η ομάδα EMC, δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Διεθνή / Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Το μεγάλο αστέρι του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια, κατήγγειλε η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 
LIFO NEWSROOM
Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM