O Eρντογάν ψάχνει στην Ελλάδα πρώην ποδοσφαιριστή που κατηγορείται ως «τρομοκράτης»

O Eρντογάν ψάχνει στην Ελλάδα πρώην ποδοσφαιριστή που κατηγορείται ως «τρομοκράτης» Facebook Twitter
0

H τουρκική δικαιοσύνη ξεκίνησε τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Το ενδιαφέρον είναι πως οι τουρκικές αρχές και τα τουρκικά ΜΜΕ πιστεύουν πως ο Ερντέμ βρίσκεται στην Ελλάδα. 

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εναντίον ένταλμα σύλληψης τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία ο Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Ερντέμ κατάφερε τότε να διαφύγει και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας κατοικεί στην Ελλάδα. 

Δεν πρόκειται για τον πρώτο Τούρκο ποδοσφαιριστή που η κυβέρνηση της Τουρκίας συνδέει με το κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση». Ο ίδιος ο Ερντέμ έχει αρνηθεί πως είναι «κομμάτι οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή κάθε οργάνωσης που θα έκανε το παραμικρό κακό στο έθνος και την πατρίδα». 

Ως ποδοσφαιριστής, ο Ερντέμ ήταν μέλος της ομάδας της Γαλατασαράι που κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000. Επίσης είχε 60 συμμετοχές στην Εθνική Τουρκίας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM