Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινές ήταν οι κουμπάροι του πρώην διεθνής ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ στο γάμο του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ποδοσφαιριστής παντρεύτηκε την πρώην Μις Τουρκία και νυν ηθοποιό Αμινέ Γκιουλσέ.

Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου έφτασε αργά το απόγευμα στο πολυτελές ξενοδοχείο, στις όχθες του Βοσπόρου, όπου ο σταρ της Άρσεναλ γιόρταζε την ένωσή του με την Γκιουλσέ, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Λίγο αργότερα, ο Ερντογάν και η σύζυγός του, η Εμινέ, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί δίπλα στο ζευγάρι ενώ ένας αξιωματούχος, ντυμένος στα κόκκινα, τελούσε τον γάμο.

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter

Ο 30χρονος Οζέλ, που είναι Γερμανός υπήκοος, τουρκικής καταγωγής, είχε ανακοινώσει την άνοιξη ότι ζήτησε από τον Ερντογάν να γίνει ο μάρτυράς του. Ο προσωπάρχης της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, είχε εκφράσει τη "θλίψη" του για την απόφαση αυτή.

Αν και επρόκειτο για μια ιδιωτική τελετή, η παρουσία του Ερντογάν στον γάμο μπορεί να αναζωπυρώσει την πολεμική που ξέσπασε πέρσι στη Γερμανία, αφού ο Οζίλ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για τον Τούρκο πρόεδρο. Ο ποδοσφαιριστής επικρίθηκε δριμύτητα επειδή φωτογραφήθηκε να χαρίζει μια φανέλα του στον Ερντογάν, οι σχέσεις του οποίου με τη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δύο χρόνια.

Μετά τη συντριβή της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο άσος της Άρσεναλ αποχώρησε παταγωδώς από την Εθνική, κατηγορώντας τη γερμανική Ομοσπονδία για ρατσισμό. Ο Οζίλ έχει γεννηθεί στο Γκελσενκίρχεν, στη δυτική Γερμανία. Είναι μετανάστης τρίτης γενιάς και δεν έχει την τουρκική υπηκοότητα.

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν παραβρίσκεται συχνά σε γάμους διασημοτήτων και του αρέσει να φωτογραφίζεται με διάφορους σταρ, ιδίως κατά τις προεκλογικές περιόδους. Ο πρόεδρος συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της νίκης της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM