Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινές ήταν οι κουμπάροι του πρώην διεθνής ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ στο γάμο του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ποδοσφαιριστής παντρεύτηκε την πρώην Μις Τουρκία και νυν ηθοποιό Αμινέ Γκιουλσέ.

Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου έφτασε αργά το απόγευμα στο πολυτελές ξενοδοχείο, στις όχθες του Βοσπόρου, όπου ο σταρ της Άρσεναλ γιόρταζε την ένωσή του με την Γκιουλσέ, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Λίγο αργότερα, ο Ερντογάν και η σύζυγός του, η Εμινέ, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί δίπλα στο ζευγάρι ενώ ένας αξιωματούχος, ντυμένος στα κόκκινα, τελούσε τον γάμο.

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter

Ο 30χρονος Οζέλ, που είναι Γερμανός υπήκοος, τουρκικής καταγωγής, είχε ανακοινώσει την άνοιξη ότι ζήτησε από τον Ερντογάν να γίνει ο μάρτυράς του. Ο προσωπάρχης της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, είχε εκφράσει τη "θλίψη" του για την απόφαση αυτή.

Αν και επρόκειτο για μια ιδιωτική τελετή, η παρουσία του Ερντογάν στον γάμο μπορεί να αναζωπυρώσει την πολεμική που ξέσπασε πέρσι στη Γερμανία, αφού ο Οζίλ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για τον Τούρκο πρόεδρο. Ο ποδοσφαιριστής επικρίθηκε δριμύτητα επειδή φωτογραφήθηκε να χαρίζει μια φανέλα του στον Ερντογάν, οι σχέσεις του οποίου με τη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δύο χρόνια.

Μετά τη συντριβή της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο άσος της Άρσεναλ αποχώρησε παταγωδώς από την Εθνική, κατηγορώντας τη γερμανική Ομοσπονδία για ρατσισμό. Ο Οζίλ έχει γεννηθεί στο Γκελσενκίρχεν, στη δυτική Γερμανία. Είναι μετανάστης τρίτης γενιάς και δεν έχει την τουρκική υπηκοότητα.

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν παραβρίσκεται συχνά σε γάμους διασημοτήτων και του αρέσει να φωτογραφίζεται με διάφορους σταρ, ιδίως κατά τις προεκλογικές περιόδους. Ο πρόεδρος συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της νίκης της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM