Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινές ήταν οι κουμπάροι του πρώην διεθνής ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ στο γάμο του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ποδοσφαιριστής παντρεύτηκε την πρώην Μις Τουρκία και νυν ηθοποιό Αμινέ Γκιουλσέ.

Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου έφτασε αργά το απόγευμα στο πολυτελές ξενοδοχείο, στις όχθες του Βοσπόρου, όπου ο σταρ της Άρσεναλ γιόρταζε την ένωσή του με την Γκιουλσέ, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Λίγο αργότερα, ο Ερντογάν και η σύζυγός του, η Εμινέ, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί δίπλα στο ζευγάρι ενώ ένας αξιωματούχος, ντυμένος στα κόκκινα, τελούσε τον γάμο.

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter

Ο 30χρονος Οζέλ, που είναι Γερμανός υπήκοος, τουρκικής καταγωγής, είχε ανακοινώσει την άνοιξη ότι ζήτησε από τον Ερντογάν να γίνει ο μάρτυράς του. Ο προσωπάρχης της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, είχε εκφράσει τη "θλίψη" του για την απόφαση αυτή.

Αν και επρόκειτο για μια ιδιωτική τελετή, η παρουσία του Ερντογάν στον γάμο μπορεί να αναζωπυρώσει την πολεμική που ξέσπασε πέρσι στη Γερμανία, αφού ο Οζίλ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για τον Τούρκο πρόεδρο. Ο ποδοσφαιριστής επικρίθηκε δριμύτητα επειδή φωτογραφήθηκε να χαρίζει μια φανέλα του στον Ερντογάν, οι σχέσεις του οποίου με τη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δύο χρόνια.

Μετά τη συντριβή της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο άσος της Άρσεναλ αποχώρησε παταγωδώς από την Εθνική, κατηγορώντας τη γερμανική Ομοσπονδία για ρατσισμό. Ο Οζίλ έχει γεννηθεί στο Γκελσενκίρχεν, στη δυτική Γερμανία. Είναι μετανάστης τρίτης γενιάς και δεν έχει την τουρκική υπηκοότητα.

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν παραβρίσκεται συχνά σε γάμους διασημοτήτων και του αρέσει να φωτογραφίζεται με διάφορους σταρ, ιδίως κατά τις προεκλογικές περιόδους. Ο πρόεδρος συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της νίκης της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM