Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινές ήταν οι κουμπάροι του πρώην διεθνής ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ στο γάμο του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ποδοσφαιριστής παντρεύτηκε την πρώην Μις Τουρκία και νυν ηθοποιό Αμινέ Γκιουλσέ.

Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου έφτασε αργά το απόγευμα στο πολυτελές ξενοδοχείο, στις όχθες του Βοσπόρου, όπου ο σταρ της Άρσεναλ γιόρταζε την ένωσή του με την Γκιουλσέ, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Λίγο αργότερα, ο Ερντογάν και η σύζυγός του, η Εμινέ, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί δίπλα στο ζευγάρι ενώ ένας αξιωματούχος, ντυμένος στα κόκκινα, τελούσε τον γάμο.

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter

Ο 30χρονος Οζέλ, που είναι Γερμανός υπήκοος, τουρκικής καταγωγής, είχε ανακοινώσει την άνοιξη ότι ζήτησε από τον Ερντογάν να γίνει ο μάρτυράς του. Ο προσωπάρχης της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, είχε εκφράσει τη "θλίψη" του για την απόφαση αυτή.

Αν και επρόκειτο για μια ιδιωτική τελετή, η παρουσία του Ερντογάν στον γάμο μπορεί να αναζωπυρώσει την πολεμική που ξέσπασε πέρσι στη Γερμανία, αφού ο Οζίλ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για τον Τούρκο πρόεδρο. Ο ποδοσφαιριστής επικρίθηκε δριμύτητα επειδή φωτογραφήθηκε να χαρίζει μια φανέλα του στον Ερντογάν, οι σχέσεις του οποίου με τη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δύο χρόνια.

Μετά τη συντριβή της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο άσος της Άρσεναλ αποχώρησε παταγωδώς από την Εθνική, κατηγορώντας τη γερμανική Ομοσπονδία για ρατσισμό. Ο Οζίλ έχει γεννηθεί στο Γκελσενκίρχεν, στη δυτική Γερμανία. Είναι μετανάστης τρίτης γενιάς και δεν έχει την τουρκική υπηκοότητα.

Ο Ερντογάν και η Εμινέ πάντρεψαν τον ποδοσφαιριστή Μεσούτ Οζίλ Facebook Twitter

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν παραβρίσκεται συχνά σε γάμους διασημοτήτων και του αρέσει να φωτογραφίζεται με διάφορους σταρ, ιδίως κατά τις προεκλογικές περιόδους. Ο πρόεδρος συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση της νίκης της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM