Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τετραμερή Ρωσίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας για την Ιντλίμπ

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τετραμερή Ρωσίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας για την Ιντλίμπ Facebook Twitter
0

Συνάντηση κορυφής Ρωσίας-Γαλλίας-Γερμανίας-Τουρκίας για την Ιντλίμπ ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίαςανακοίνωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας στις 5 Μαρτίου για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή του Ιντλίμπ στην Συρία, όπου η πρόσφατη επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού έχει προκαλέσει την έξοδο ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

«Εξέφρασα ξεκάθαρα στον (Βλαντίμιρ) Πούτιν την αποφασιστικότητά μας (για την Ιντλίμπ). Το ανέφερα επίσης στην (Αγγελα) Μέρκελ και στον (Εμανουέλ) Μακρόν. Στις 5 Μαρτίου θα συναντηθούμε με τους Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ και θα μιλήσουμε γι΄αυτό εκ νέου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών χθες, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ και ζήτησαν τον τερματισμό των συγκρούσεων, την ώρα που το Κρεμλίνο ανακοίνωνε ότι συζητεί την πιθανότητα σύγκλησης τετραμερούς συνάντησης κορυφής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM