Ο επίσκοπος του Λίβερπουλ κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

 Ο επίσκοπος του Λίβερπουλ κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις Facebook Twitter
Ο επίσκοπος του Λίβερπουλ Τζον Περάμπαλαθ (αριστερά) και ο προσωρινός επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας Στίβεν Κοτρέλ / Φωτ: Channel 4
0

Ο επίσκοπος του Λίβερπουλ Τζον Περάμπαλαθ κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μιας γυναίκας και για παρενόχληση μιας άλλης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου Channel 4 για το πιο πρόσφατο μιας σειράς σκανδάλων που έχουν συγκλονίσει την Εκκλησία της Αγγλίας τους τελευταίους μήνες.

Σε γραπτή δήλωση που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Περάμπαλαθ αρνείται τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας πως συνεργάστηκε πλήρως με την επιτροπή που είχε αναλάβει την έρευνα στους κόλπους της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Channel 4, μια γυναίκα κατηγόρησε τον Περάμπαλαθ για σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ 2019 και 2023, ενώ μια επίσκοπος τον κατηγόρησε για παρενόχληση.

«Οι κατηγορίες που αναφέρθηκαν στην εκπομπή (του Channel 4) αφορούν συναντήσεις που έγιναν σε δημόσιους χώρους, με άλλους παρόντες», αναφέρει ο Περάμπαλαθ, συμπληρώνοντας ότι η αστυνομία ερεύνησε μια από αυτές τις υποθέσεις χωρίς να κρίνει σκόπιμο ότι έπρεπε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

«Παρότι δεν θεωρώ ότι έσφαλα κάπου, έχω λάβει σοβαρά υπόψη τα διδάγματα που πήρα από αυτήν τη διαδικασία σχετικά με το πώς οι ενέργειές μου μπορούν να εκληφθούν από άλλους», συμπληρώνει ο επίσκοπος του Λίβερπουλ, υπογραμμίζοντας ότι θα διευκολύνει την περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι για το σκάνδαλο συγκάλυψης κακοποίησης παιδιών

Ο Τζάστιν Ουέλμπι, αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι και πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο όταν έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για να σταματήσει τη δράση δικηγόρου που είχε κακοποιήσει – σωματικά, ψυχολογικά και σεξουαλικά – δεκάδες αγόρια και νεαρούς άντρες από το 1970 και μετά σε εκκλησιαστικές θερινές κατασκηνώσεις.

Ένας άλλος πρώην αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, ο Τζορτζ Κάρεϊ, είχε υποχρεωθεί να παραιτηθεί από τα ποιμαντικά του καθήκοντα υπό το βάρος καταγγελιών ότι είχε αποκαταστήσει τον κληρικό Ντέιβιντ Τούντορ, ο οποίος είχε αποβληθεί από την Εκκλησία της Αγγλίας στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Το Channel 4 ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης από τον προσωρινό ηγέτη της Εκκλησίας της Αγγλίας, τον Στίβεν Κοτρέλ, στην περίπτωση του επισκόπου του Λίβερπουλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM