Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές

Ο Εμανουέλ Μακρόν με κοστούμι Facebook Twitter
Φωτ: EPA/YOAN VALAT
0

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω μίας μακροσκελούς επιστολής, η οποία ως ένα βαθμό διέρρευσε σήμερα, ενώ αύριο θα δει το φως της δημοσιότητας στις επαρχιακές εφημερίδες της Γαλλίας.

«Ζητάω την εμπιστοσύνη σας για μία νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας», αναφέρει στην επιστολή του ο Μακρόν, λέγοντας ότι είναι υποψήφιος για να ανακαλύψει μαζί με τους πολίτες «τη γαλλική και ευρωπαϊκή απάντηση στις προκλήσεις του αιώνα».

Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως γνωρίζει ότι στη διάρκεια αυτής της πρώτης πενταετούς θητείας του δεν κατάφερε να πετύχει όλα όσα θα ήθελε. Ως προς την δεύτερη θητεία του, ο Μακρόν υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανάπτυξη και ότι στόχος του θα είναι η μείωση της φορολόγησης της εργασίας και της παραγωγής. Επισημαίνει επίσης την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της παιδείας «ούτως ώστε όλα τα παιδιά στη Γαλλία να έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιτυχίας».

Ο Μακρόν αναφέρει, τέλος, ότι δεν θα μπορέσει λόγω της ουκρανικής κρίσης να κάνει μία προεκλογική εκστρατεία έτσι όπως θα την ήθελε, σημειώνοντας ωστόσο την πρόθεσή του να εκθέσει με διαφάνεια στον γαλλικό λαό το σχέδιο του για να συνεχίσει η Γαλλία να προοδεύει.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM