Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές

Ο Εμανουέλ Μακρόν με κοστούμι Facebook Twitter
Φωτ: EPA/YOAN VALAT
0

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω μίας μακροσκελούς επιστολής, η οποία ως ένα βαθμό διέρρευσε σήμερα, ενώ αύριο θα δει το φως της δημοσιότητας στις επαρχιακές εφημερίδες της Γαλλίας.

«Ζητάω την εμπιστοσύνη σας για μία νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας», αναφέρει στην επιστολή του ο Μακρόν, λέγοντας ότι είναι υποψήφιος για να ανακαλύψει μαζί με τους πολίτες «τη γαλλική και ευρωπαϊκή απάντηση στις προκλήσεις του αιώνα».

Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως γνωρίζει ότι στη διάρκεια αυτής της πρώτης πενταετούς θητείας του δεν κατάφερε να πετύχει όλα όσα θα ήθελε. Ως προς την δεύτερη θητεία του, ο Μακρόν υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανάπτυξη και ότι στόχος του θα είναι η μείωση της φορολόγησης της εργασίας και της παραγωγής. Επισημαίνει επίσης την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της παιδείας «ούτως ώστε όλα τα παιδιά στη Γαλλία να έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιτυχίας».

Ο Μακρόν αναφέρει, τέλος, ότι δεν θα μπορέσει λόγω της ουκρανικής κρίσης να κάνει μία προεκλογική εκστρατεία έτσι όπως θα την ήθελε, σημειώνοντας ωστόσο την πρόθεσή του να εκθέσει με διαφάνεια στον γαλλικό λαό το σχέδιο του για να συνεχίσει η Γαλλία να προοδεύει.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM