Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές

Ο Εμανουέλ Μακρόν με κοστούμι Facebook Twitter
Φωτ: EPA/YOAN VALAT
0

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω μίας μακροσκελούς επιστολής, η οποία ως ένα βαθμό διέρρευσε σήμερα, ενώ αύριο θα δει το φως της δημοσιότητας στις επαρχιακές εφημερίδες της Γαλλίας.

«Ζητάω την εμπιστοσύνη σας για μία νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας», αναφέρει στην επιστολή του ο Μακρόν, λέγοντας ότι είναι υποψήφιος για να ανακαλύψει μαζί με τους πολίτες «τη γαλλική και ευρωπαϊκή απάντηση στις προκλήσεις του αιώνα».

Ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως γνωρίζει ότι στη διάρκεια αυτής της πρώτης πενταετούς θητείας του δεν κατάφερε να πετύχει όλα όσα θα ήθελε. Ως προς την δεύτερη θητεία του, ο Μακρόν υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανάπτυξη και ότι στόχος του θα είναι η μείωση της φορολόγησης της εργασίας και της παραγωγής. Επισημαίνει επίσης την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα στα θέματα της παιδείας «ούτως ώστε όλα τα παιδιά στη Γαλλία να έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιτυχίας».

Ο Μακρόν αναφέρει, τέλος, ότι δεν θα μπορέσει λόγω της ουκρανικής κρίσης να κάνει μία προεκλογική εκστρατεία έτσι όπως θα την ήθελε, σημειώνοντας ωστόσο την πρόθεσή του να εκθέσει με διαφάνεια στον γαλλικό λαό το σχέδιο του για να συνεχίσει η Γαλλία να προοδεύει.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΕΙΜΠΡΙΖ

Διεθνή / Μπέρναμ για τον θάνατο του πρώην καθηγητή του Κέιμπριτζ: «Τραγωδία σε πολλά επίπεδα»

Ο 41χρονος Άρντεϊ είχε παραιτηθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τη θέση του καθηγητή Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Κέιμπριτζ, ύστερα από καταγγελίες για λογοκλοπή
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Ανακοίνωσε πλήγματα σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο και διαστημικό κέντρο

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν απευθείας πλήγματα τόσο στο αεροδρόμιο, στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, όσο και στο Πυραυλικό και Διαστημικό Κέντρο Progress στην περιοχή της Σαμάρα
THE LIFO TEAM