Ο Dr Dre απαγόρευσε στην ακροδεξιά Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν να χρησιμοποιεί τη μουσική του - «Διχαστική»

Ο Dr Dre απαγόρευσε στην ακροδεξιά Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν να χρησιμοποιεί τη μουσική του - «Διχαστική» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Dr Dre κατάφερε να μπλοκάρει τη Ρεπουμπλικανή βουλεύτρια, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν από τη χρήση τής μουσικής του σε κάθε πολιτική της δραστηριότητα. 

Η γερουσιάστρια, γνωστή για τις ακροδεξιές θέσεις της, είχε χρησιμοποιήσει την επιτυχία «Still» του 1999 τού καλλιτέχνη για την επένδυση διαφημιστικού βίντεο τής καμπάνιας της. 

Στο σχεδόν δύο λεπτών βίντεο που πόσταρε η ίδια στις 9 Ιανουαρίου με τη λεζάντα «Είναι ώρα να αρχίσουμε... και δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό που έρχεται», φαίνεται η πολιτικός να βγαίνει σε slow motion από το γραφείο της ενώ ακούγονται οι πρώτες νότες του τραγουδιού - όπου εμφανίζεται και ο Snoop Dogg. 

«Υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό» γράφει μια επιγραφή στην αρχή του κλιπ, αντανακλώντας τις απόψεις της. 

Οι δικηγόροι τής Γκριν δήλωσαν ότι η απάντησή τους δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως «παραδοχή οποιουδήποτε γεγονότος ή παραίτηση από οποιαδήποτε δικαιώματα ή υπεράσπισης- προβλέποντας την πιθανότητα ο Dre να προχωρήσει σε αγωγή κατά της Γκριν. 

Ο δικηγόρος του Dre κατηγόρησε τη Γκριν για «εκμετάλλευση του τραγουδιού του μέσω των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσει τη διχαστική ατζέντα της», χωρίς τη συναίνεση και την άδεια τού δημιουργού. 

«Δεν παραχωρώ άδεια τής μουσικής μου σε πολιτικούς, ιδίως σε κάποιον τόσο διχαστικό και με ρητορική μίσους όπως αυτή» σημείωσε ο ίδιος ο Dre στο ΤΜΖ. 

Μέσα σε λίγες ώρες, το βίντεο αφαιρέθηκε από το Twitter κι αντικαταστάθηκε με το μήνυμα «Αυτό το μέσο έχει απενεργοποιηθεί κατόπιν αναφοράς του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων». 

Η Γκριν σκληροπυρηνική σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ που προωθούσε σειρά αντισημιτικών, ακροδεξιών, λευκής ανωτερότητας θεωρίες συνωμοσίας, εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2020. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM