Η ακροδεξιά Μάρτζορι Γκριν καυχήθηκε πως «η επίθεση στο Καπιτώλιο θα ήταν ένοπλη αν την είχα οργανώσει εγώ»

Η ακροδεξιά Μάρτζορι Γκριν καυχήθηκε πως «η επίθεση στο Καπιτώλιο θα ήταν ένοπλη αν την είχα οργανώσει εγώ» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε άλλη μια βαθιά προβληματική δήλωσε προέβη η ακροδεξιά βουλεύτρια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, αναφερόμενη στα βίαια γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2021 στο Καπιτώλιο

Η ίδια καυχήθηκε πως αν ήταν εκείνη -ή ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Τραμπ, Στιβ Μπάνον- υπεύθυνη για την οργάνωση της εξέγερσης, το βίαιο πλήθος θα είχε επικρατήσει καθώς «όλοι θα ήταν οπλισμένοι». 

Η διαβόητη για τις εμπρηστικές δηλώσεις της Γκριν έκανε τα τελευταία αυτά σχόλια σε ομιλία της σε γκαλά της Λέσχης Νέων Ρεπουμπλικανών Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, το περασμένο Σάββατο. 

«Η 6η Ιανουαρίου συνέβη κι αυτό που σκέφτηκα ήταν πως οργάνωνα εγώ το όλο πράγμα, μαζί με τον Στιβ Μπάνον. Και θα σας πω κάτι. Αν το είχαμε οργανώσει εγώ κι ο Στιβ Μπάνον, θα είχαμε κερδίσει. Περιττό να αναφέρω πως θα ήταν ένοπλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γκριν από τη Τζόρτζια, που εξελέγη πέρυσι στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

«Αυτό είναι το αστείο, δεν είναι; Λένε πως το όλο πράγμα οργανώθηκε και εγώ ήμουν σε φάση 'με δουλεύετε;' Ένα μάτσο συντηρητικοί, υποστηρικτές της δεύτερης τροπολογίας, μπήκαν στο Καπιτώλιο χωρίς όπλα και νομίζουν πως το οργάνωσαν; Δε νομίζω...» πρόσθεσε η ίδια. 

Το κοινό -στο οποίο βρισκόταν ο Στιβ Μπάνον, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και άλλες γνωστές προσωπικότητας της αμερικανικής άκρας δεξιάς- υποδέχτηκε τα σχόλια της Γκριν με χειροκροτήματα και φωνές επιδοκιμασίας. Σημειώνεται πως μεταξύ των παριστάμενων ήταν και οι ιδρυτές του Vdare, ακροδεξιού ιστοτόπου λευκών εθνικιστών που αντιτίθεται στη μετανάστευση και στηρίζει την υπεροχή των λευκών. 

Η ίδια έχει προκαλέσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα, όχι μόνο με τις ακραία ρατσιστικές θέσεις της, αλλά και με γκάφες ολκής. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε μπερδέψει την περίφημη ισπανική κρύα σούπα με την Γκεστάπο -την κρατική μυστική αστυνομία της ναζιστικής Γερμανίας- κάνοντας λόγο για περιπολίες «αστυνομίας γκασπάτσο» έξω από το Καπιτώλιο. 

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν αποκλείστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα από το  Twitter νωρίτερα εντός του έτους λόγω διασποράς ψευδών ειδήσεων για την Covid-19. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM