Ο διεθνής Τύπος μεταδίδει το θάνατο του Γλέζου - Από τον Guardian και τους ΝΥΤ μέχρι τη Liberation

Ο διεθνής Τύπος μεταδίδει το θάνατο του Γλέζου - Από τον Guardian και τους ΝΥΤ μέχρι τη Liberation Facebook Twitter
0

Οι Νew York Times, o Guardian, η Liberation και τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν σε όλον πλανήτη το θάνατο του Μανώλη Γλέζου σήμερα.

«Στο πάνθεον των Ελλήνων πολιτικών που ξεχώρισαν για τη πυγμή τους, λίγοι έχουν ξεχωρίσει όσο ο Μανώλης Γλέζος», γράφει ο Guardian που στο άρθρο του περιγράφει τη ζωή και τους αγώνες του.

Ο διεθνής Τύπος μεταδίδει το θάνατο του Γλέζου - Από τον Guardian και τους ΝΥΤ μέχρι τη Liberation Facebook Twitter

«Ήταν σύμβολο αντίστασης ενάντια στους Ναζί. Ο Έλληνας Μανώλης Γλέζος πέθανε τη Δευτέρα στην ηλικία των 97 ετών σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Αναγνωρίστηκε ως ο πρώτος μαχητής αντίστασης στην Ευρώπη από τον στρατηγό ντε Γκωλ, επειδή το 1941 είχε τολμήσει να κατεβάσει τη Ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη της Αθήνας», αναφέρει η γαλλική Liberation.

«Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος, ο Έλληνας που κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη», τιτλοφορείται το τηλεγράφημα του Reuters που αναμεταδόθηκε από τα διεθνή μίντια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οι New York Times μετέδωσαν το τηλεγράφημα του Associated Press με τίτλο «Πέθανε ο αγωνιστής της Αντίστασης του Β Παγκοσμίου Πολέμου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Μια από τις πρώτες θεωρίες υποστήριξε ότι ο Τραμπ μπορεί να χτυπήθηκε από θραύσμα γυαλιού όταν η σφαίρα πέρασε μέσα από μια οθόνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία σπασμένη οθόνη
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Διεθνή / Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Τα έσοδα του Crown Estate, που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ανήλθαν σε 1.1 δισ. λίρες το τρέχον έτος σε αντίθεση με το 2023, που ήταν 443 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ