Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήρε θέση για τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήρε θέση για τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γερμανίας και από τους κορυφαίους βετεράνους πολιτικούς της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει ως διάδοχο της τελευταίας στην ηγεσία του κόμματος τον Φρίντριχ Μερτς, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel.

Η υποστήριξη από τον Σόιμπλε, πρώην υπουργό Οικονομικών ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής της δημοσιονομικής λιτότητας ως απάντηση στην κρίση χρέους της νότιας Ευρώπης μετά το 2008, αναμένεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην υποψηφιότητα του επιχειρηματία Μερτς.

Ο επόμενος ηγέτης του κόμματος αναμένεται ότι θα διαδεχθεί την Μέρκελ στην καγκελαρία, αν και η καγκελάριος έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει στη θέση της για άλλα τρία χρόνια αφού παραιτηθεί από την ηγεσία της CDU. 

Ενδεχόμενη νίκη του Μερτς στις εσωκομματικές εκλογές τον ερχόμενο μήνα θα σηματοδοτήσει μια στροφή προς τον φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τη χαμηλή φορολογία δεξιό συντηρητισμό, τον οποίο η Μέρκελ είχε βάλει στην άκρη στη διάρκεια των 13 ετών της καγκελαρίας της.

 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήρε θέση για τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
O Φρίντριχ Μερτς. Φέρεται να είναι ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ που προκρίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel. ΕΡΑ

Ο Σόιμπλε, όπως και ο Μερτς, αναφερόταν κάποτε ως μελλοντικός ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών και καγκελάριος, πριν η Μέρκελ παραμερίσει πρώτα τον έναν και μετά τον άλλον.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Σόιμπλε κάλεσε τον Μερτς να θέσει υποψηφιότητα αφού η Μέρκελ ανακοίνωσε την αποχώρησή της έπειτα από αποτυχίες σε δύο περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις. Του έκλεισε επίσης συναντήσεις με τον Ζοζέφ Ντολ, ηγέτη στο Ευρωκοινοβούλιο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και με άλλους πολιτικούς με επιρροή στη Γερμανία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση στο δημοσίευμα του Spiegel από το γραφείο Τύπου του γερμανικού κοινοβουλίου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM