Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήρε θέση για τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήρε θέση για τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γερμανίας και από τους κορυφαίους βετεράνους πολιτικούς της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει ως διάδοχο της τελευταίας στην ηγεσία του κόμματος τον Φρίντριχ Μερτς, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel.

Η υποστήριξη από τον Σόιμπλε, πρώην υπουργό Οικονομικών ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής της δημοσιονομικής λιτότητας ως απάντηση στην κρίση χρέους της νότιας Ευρώπης μετά το 2008, αναμένεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην υποψηφιότητα του επιχειρηματία Μερτς.

Ο επόμενος ηγέτης του κόμματος αναμένεται ότι θα διαδεχθεί την Μέρκελ στην καγκελαρία, αν και η καγκελάριος έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει στη θέση της για άλλα τρία χρόνια αφού παραιτηθεί από την ηγεσία της CDU. 

Ενδεχόμενη νίκη του Μερτς στις εσωκομματικές εκλογές τον ερχόμενο μήνα θα σηματοδοτήσει μια στροφή προς τον φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τη χαμηλή φορολογία δεξιό συντηρητισμό, τον οποίο η Μέρκελ είχε βάλει στην άκρη στη διάρκεια των 13 ετών της καγκελαρίας της.

 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήρε θέση για τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
O Φρίντριχ Μερτς. Φέρεται να είναι ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ που προκρίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel. ΕΡΑ

Ο Σόιμπλε, όπως και ο Μερτς, αναφερόταν κάποτε ως μελλοντικός ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών και καγκελάριος, πριν η Μέρκελ παραμερίσει πρώτα τον έναν και μετά τον άλλον.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Σόιμπλε κάλεσε τον Μερτς να θέσει υποψηφιότητα αφού η Μέρκελ ανακοίνωσε την αποχώρησή της έπειτα από αποτυχίες σε δύο περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις. Του έκλεισε επίσης συναντήσεις με τον Ζοζέφ Ντολ, ηγέτη στο Ευρωκοινοβούλιο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και με άλλους πολιτικούς με επιρροή στη Γερμανία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση στο δημοσίευμα του Spiegel από το γραφείο Τύπου του γερμανικού κοινοβουλίου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

Διεθνή / Ο Τραμπ ξεκινά εκστρατεία καταστολής της «απάτης» στις πολιτείες των Δημοκρατικών

Συλλήψεις στην Καλιφόρνια - Ο Τραμπ όρισε υπεύθυνο της εκστρατείας τον αντιπρόεδρό του δηλώνοντας πως ο νέος ρόλος του θα είναι «καθοριστικός για το πόσο σπουδαίο θα είναι το μέλλον της χώρας μας»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΠΑΣΧΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ

Διεθνή / Πρώτο Πάσχα για τον Πάπα Λέων: Τι πιστεύουν οι καθολικοί για τον νέο ποντίφικα ένα χρόνο μετά

Κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να παίρνει πιο ξεκάθαρη θέση σε παγκόσμιες συγκρούσεις, ενώ άλλοι εκτιμούν τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο ασκεί την επιρροή του
THE LIFO TEAM