Ο Τζο Μπάιντεν «συνεχάρη» τον Big Bird που έκανε το εμβόλιο του για τον COVID-19, με το πουλί του Sesame Street να προκαλεί την αντίδραση ορισμένων Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι έκαναν λόγο για προπαγάνδα.

 

«Μπράβο, @BigBird», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter το βράδυ της Κυριακής. «Το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε ολόκληρη τη γειτονιά σας ασφαλή».

 

Ο φανταστικός χαρακτήρας, ο οποίος παραμένει 6 ετών, έγραψε στο Twitter ότι εμβολιάστηκε το Σάββατο, ενημερώνοντας και για την κατάσταση της υγείας του: «Έκανα το εμβόλιο για τον COVID-19 σήμερα! Το φτερό μου πονάει λίγο, αλλά θα δώσει στο σώμα μου μια επιπλέον προστατευτική ενίσχυση που κρατά εμένα και τους άλλους υγιείς».

 

O Big Bird του Sesame Street «έκανε» το εμβόλιο -Το «μπράβο» Μπάιντεν και οι αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών

 

Ο Big Bird δημοσίευσε το tweet ημέρες αφότου ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, με αρκετούς Ρεπουμπλικανούς να κατηγορούν τον χαρακτήρα για προπαγάνδα. «Κυβερνητική προπαγάνδα… για το 5χρονο παιδί σου!», έγραψε ο συντηρητικός Τεντ Κρουζ κοινοποιώντας το μήνυμα του Big Bird.

 

Το tweet προκάλεσε επίσης κριτική από άλλους συντηρητικούς, όπως η παρουσιάστρια του FOX News, Lisa Boothe, η οποία είπε ότι ήταν «πλύση εγκεφάλου σε παιδιά που δεν κινδυνεύουν από τον COVID», ενώ ο παρουσιαστής του Newsmax, Steve Cortes, έγραψε: «Αυτό το είδος προπαγάνδας είναι στην πραγματικότητα κακό».

 

«Τα παιδιά σας δεν διατρέχουν στατιστικά κίνδυνο και δεν πρέπει να πιέζονται για μια ολοκαίνουργια θεραπεία. Μην συμμορφωθείτε!», πρόσθεσε ο Cortes.