Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής Facebook Twitter
12

Σάλο προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα "Πολίτης" της Κύπρου το οποίο αναφέρει πως πλέον η Αρχιεπισκοπή διαθέτει κολυμβητική δεξαμενή στην ταράτσα της. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως εδώ και έναν περίπου χρόνο στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες που έδιναν την εικόνα ότι γίνονταν για την υποστήριξη του κτηρίου λόγω φυσιολογικής φθοράς.

Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες τελικά στο κτήριο δεν γίνονταν για υποστήριξη λόγω φθοράς, αλλά για την εγκατάσταση και λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής στην ταράτσα του.

Η εφημερίδα σημείωνει πως πληροφορείται ότι για την εγκατάσταση της πισίνας στην οροφή του αρχιεπισκοπικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης μπορούσε να αποφύγει τις πολεοδομικές αρχές, καθόσον η χρήση του κτηρίου δεν εξαρτιόταν από οποιοδήποτε εκκρεμότητα (όπως παραχώρηση πολεοδομικής άδειας και άλλων συναφών αδειών).

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον σπόνδυλο, για το οποίο είχε στο παρελθόν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, η οποία αν κρίνουμε από τα προβλήματα που παρουσιάζει ακόμη ο Μακαριότατος στον βηματισμό του δεν φαίνεται να απέβη απόλυτα επιτυχής. Η ανάγκη του προκαθημένου να κολυμπά συχνά προβλήθηκε εξάλλου από τον ίδιο πριν την ανάδειξή του σε Αρχιεπίσκοπο, όταν ως μητροποίτης Πάφου κατέφευγε σε παραλίες λουόμενων για να κολυμπά κατόπιν ιατρικής συμβουλής.

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως στις αρχές Απριλίου ο Χρυσόστομος Β'φέρεται, χωρίς να έχει ενημερώσει την εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού Παναγίας Τράχωνα, να προέβη σε ''σπάσιμο'' τραπεζογραμματίου που ήταν κατατεθειμένο σε ΣΠΕ και ανάληψη ύψους 450 χιλιάδων ευρώ.

 Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τόνισε ενοχλημένος ότι όλα έγιναν νομότυπα και υπενθύμισε πως είναι ο διαχειριστής όλων των ενοριών και ιδιαίτερα των εξωκκλησιών.

Σε έντονο ύφος, τόνισε ότι θα τα πάρει όλα και δεν θα αφήσει ούτε κι ένα σεντ στη συγκεκριμένη εκκλησία ενώ είχε προσθέσει πως εάν η Επιτροπή μπει στο ναό μέρα μεσημέρι και πάρει κάτι, «είναι κλέφτες». «Αν πάω εγώ μεσάνυχτα και σπάσω και την πόρτα και πάρω κάτι, δεν είμαι κλέφτης. Είμαι διαχειριστής. Αυτό θέλω να το καταλάβουν οι πάντες», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. «Εγώ είμαι εδώ για να ασκώ διοίκηση. Όποιου δεν του αρέσει, να περάσει έξω», .

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mākereti Papakura: Η πρώτη Μαορί γυναίκα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τιμήθηκε μεταθανάτια

Διεθνή / Mākereti Papakura: Η πρώτη Μαορί γυναίκα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τιμήθηκε μεταθανάτια

Η Mākereti Papakura, η πρώτη γυναίκα Māori που σπούδασε στο Oxford, τιμήθηκε μεταθανάτια για τη διατριβή της στην ανθρωπολογία - Η οικογένειά της γιόρτασε την αναγνώριση και την επιστροφή του ιστορικού pou στην Αγγλία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ τάζει κονδύλια σε εννιά κορυφαία πανεπιστήμια αν υιοθετήσουν την ατζέντα του

Διεθνή / Ο Τραμπ τάζει κονδύλια σε εννιά κορυφαία πανεπιστήμια αν υιοθετήσουν την ατζέντα του

Σε αντάλλαγμα, ο Λευκός Οίκος υπόσχεται προνομιακή πρόσβαση σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, αλλά και συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΥΣΗ

Διεθνή / Νέα μηνύματα Πούτιν στη Δύση: «Παίζετε επικίνδυνα αλλά ηρεμήστε» - Κατηγόρησε την Ευρώπη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Υποσχέθηκε άμεση αντίδραση εάν η Ευρώπη προκαλέσει τη Ρωσία αλλά απέρριψε την ιδέα ότι η Ρωσία θα επιτεθεί μια μέρα σε ένα μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Shein: Στη Γαλλία τα πρώτα μόνιμα φυσικά καταστήματα του ασιατικού κολοσσού fast-fashion

Διεθνή / Shein: Στη Γαλλία τα πρώτα μόνιμα φυσικά καταστήματα του ασιατικού κολοσσού fast-fashion

Η εταιρεία ανέφερε ότι η «παγκόσμια επιρροή της γαλλικής μόδας» καθιστά τη χώρα «φυσική επιλογή» για να δοκιμαστεί η μετάβαση από τον αποκλειστικά ψηφιακό κόσμο στο φυσικό λιανεμπόριο
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξεκίνησαν απεργία πείνας - «Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη»

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ξεκίνησαν απεργία πείνας - «Η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη»

«Η απεργία πείνας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε μέσα στα κελιά τους, για να κρατήσουμε ζωντανή τη φωνή του αγώνα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των Ελλήνων ακτιβιστών
LIFO NEWSROOM